Ny skoleleder klar på Skælskør Skole

1. marts starter Gitte Kjærsgaard som skoleleder på Skælskør Skole.

Når Skælskør Skoles nye skoleleder træder ind i skolegården 1. marts, hvor hendes nye ansættelse starter, er det langt fra første gang. Gitte Kjærsgaard har selv haft sin skolegang på skolen, og siden 1. december 2017 har hun været konstitueret skoleleder på Skælskør Skole. Gitte Kjærsgaard kommer fra en stilling som viceskoleleder på Nymarkskolen i Slagelse.

De sidste 12 år har Gitte Kjærsgaard kørt til Slagelse for at passe sit job som viceskoleleder på Nymarkskolen i Slagelse. Fremover kan hun dog nøjes med at blive i Skælskør, hvor hun bor, når hun fra 1. marts starter som skoleleder på Skælskør Skole. På grund af langværende sygdom hos Skælskør Skoles tidligere skoleleder, Henrik Meyer, satte Gitte sig dog allerede i skolelederstolen i december 2017, da hun blev tilbudt stillingen som konstitueret skoleleder.

Ingen nem beslutning at søge stillingen

- Henrik og viceskoleleder Poul har gjort et rigtig godt arbejde og sat gang i mange initiativer de seneste år. Pga. Henriks længerevarende sygdomsforløb sagde jeg ja til konstitueringen for at give både medarbejdere, forældre og børn ro på, men jeg havde på daværende tidspunkt ingen forventninger om at skulle fortsætte eller for den sags skyld søge stillingen, hvis den blev slået op. Jeg har været utrolig glad for mit job på Nymarkskolen, så det var absolut ingen nem beslutning, siger skoleleder Gitte Kjærsgaard.

Enigt ansættelsesudvalg

15 ansøgere søgte stillingen som skoleleder og efter lange overvejelser valgte Gitte at være en af dem.

- Vi havde et rigtig stærkt ansøgerfelt, og det var et enigt ansættelsesudvalg, som valgte at pege på Gitte. Hendes baggrund som viceskoleleder gør, at hun bringer rigtig meget erfaring med sig og kan se tingene fra en anden vinkel og et andet perspektiv, samtidig med at hun kan videreudvikle det gode arbejde, som allerede er i gang på skolen. Vi ser meget frem til samarbejdet med Gitte og til at se hende sætte sit præg på skolen som ny skoleleder, siger centerchef for Skole Per Kensø.

Selvom rammerne er velkendte for Gitte, så er det også en ny og anderledes hverdag, som hun kan se frem til, og det gør hun også.

Teamwork er nøgleordet

- Jeg kan rigtig godt lide stemningen og atmosfæren på skolen. Her er en god tone mellem personalet og til eleverne, og jeg glæder mig til at følge nogle af de mange spændende initiativer som f.eks. kunsttalentklassen. Samtidig ser jeg også frem til at arbejde mere med skolens DNA – så vi sammen finder en endnu bedre balance mellem trivsel og læring, og så begge dele bliver mere målrettet og tydelig for alle. Derudover glæder jeg mig også til samarbejdet – ledelsen skal være et teamwork, hvor vi alle står sammen, for så når vi længst, slutter Gitte Kjærsgaard.

Kort om Gitte Kjærsgaard

  • Født i 1960 og bosiddende i Skælskør
  • Uddannet lærer
  • Fra 2000-2006 Viceskoleinspektør på Vestermose Skole i Slagelse
  • Fra 2006-2018 Viceskoleleder på Nymarkskolen i Slagelse

Flere oplysninger

 

Pressemeddelelse 26. februar 2018