Ny fond overtager Slagelse Musikhus

Fra 1. januar varetages Slagelse Musikhus nu af en erhvervsdrivende fond.

Et nyt år kan betyde nye muligheder. Det passer godt på Slagelse Musikhus, som fra 1. januar nu varetages af den erhvervsdrivende fond ”Fonden Slagelse Musikhus”. Overdragelsen af Slagelse Musikhus fra Slagelse Kommune til den erhvervsdrivende fond markeres den 25. januar i Slagelse Musikhus.

Erhvervsdrivende fond står ved roret 

Fra 2018-2020 drifter ”Fonden Slagelse Musikhus” både Slagelse Musikhus og Badeanstalten. Det vedtog byrådet på sit møde i oktober 2017, så derfor venter der en spændende fremtid for både Slagelse Musikhus og de besøgende, når det i stedet bliver den erhvervsdrivende fond, som står ved roret og ikke længere Slagelse Kommune. Slagelse Musikhus og Badeanstalt vil stadig modtage et kommunalt tilskud, der er øremærket til kulturelle aktiviteter.

Fonden er nedsat af erhvervsfolk, og formålet er at drive Slagelse Musikhus og Badeanstalten som kulturelt fyrtårn, der skal tilbyde borgere og besøgende kulturelle oplevelser.

Kulturoplevelser af høj kvalitet

- Der venter uden tvivl en spændende fremtid for både Musikhusets besøgende og medarbejdere, når den nye fond trækker i arbejdstøjet fra starten af det nye år. Fondens medlemmer har stor indsigt i dels den forretningsmæssige drift og dels de kulturelle tendenser på området, så vi kan sikre borgerne kulturelle oplevelser af høj kvalitet og i forskellige genrer. Så det er på mange måder en spændende tid musiklivet går i vente i Slagelse Kommune, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Stén Knuth. (V)

Tættere samarbejde mellem kultur og erhverv

Den nye fonds bestyrelse består af seks medlemmer, primært fra erhvervslivet, og med Louise Lecanda, advokat hos Advodan Slagelse, som formand.

- Musiklivet er en vigtig del af Slagelse Kommune, og i fonden ser vi frem til både at understøtte, men også udvikle musiklivet endnu mere. Samtidig håber vi, at den brede erhvervsmæssige opbakning til fonden, fra de lokale erhvervsfolk som har stiftet den, kan være med til at knytte tættere bånd imellem Slagelses erhvervs- og kulturliv. Dermed håber vi at kunne åbne op for nogle helt andre muligheder, så Slagelse Musikhus og Badeanstalt fremover kan tiltrække endnu flere besøgende og huse flere spændende arrangementer, siger formand Louise Lecanda.

Markering af overdragelsen

Slagelse Kommune markerer overdragelsen af Slagelse Musikhus og Badeanstalt ved et lukket arrangement 25. januar i Slagelse Musikhus.

Flere oplysninger

  • Formand for Fonden Slagelse Musikhus Louise Lecanda
    Tlf. 51 50 33 61
    Mail lole@advodan.dk  


  • Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Stén Knuth
    Tlf. 24 40 01 11
    Mail sten.knuth@slagelse.dk

Pressemeddelelse 11. januar 2018