Rolig nytårsaften i Slagelse Kommune

God dialog og fælles indsats i de særligt udsatte boligområder gav rolig nytårsaften.

Ligesom de foregående har der været et godt samarbejde mellem kommunens medarbejdere, boligselskab og politi i de særlig udsatte boligområder, og perioden op til nytårsaften har været fredelig. Selve nytårsaften var også rolig, med markant færre problemer end tidligere år.

- Vi skal passe på med at fokusere på de få, som ødelægger det for de mange. Vi skal selvfølgelig slå hårdt ned på enhver chikane af vores beredskab og politi, men vi skal også huske at minde hinanden om, at langt de fleste beboere jo bare har lyst til at leve et godt liv, og fejre nytår på en festlig måde, præcis lige som alle os andre, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Den fredelige fejring af nytåret skyldes blandt andet større fokus på den forebyggende indsats, herunder forældresamtaler og uddeling af foldere til beboere med budskabet Pas på dine børn, Sørg for, at dine børn passer på andre, når de er ude, Hjælp med at passe på området.

- Alle gode kræfter arbejder for at skabe trygge og gode rammer for livet i boligområderne. Det skal vi understøtte, så ballademagere ikke får lov til at fortælle historien om boligområderne, siger Anders Koefoed (V), udvalgsformand for beskæftigelsesudvalget.

Indsatsen i de særlig udsatte boligområder evalueres senere i denne uge, med deltagelse fra boligselskaber, kommune, politi og de gode lokale kræfter i områderne.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester John Dyrby Paulsen,
    telefon 21 18 42 04
  • Udvalgsformand Anders Koefoed,
    telefon 20 78 60 68

Pressemeddelelse den 2. januar 2018