Fede DIF get2sport-sommerferieaktiviteter i boligområder

Prøv sjove idrætsgrene og mød lokale idrætsforeninger i boligområderne i sommerferien.

I sommerferien kan børn og unge deltage i DIF get2sport-sommerferieaktiviteter i Ringparken i Slagelse, på Præstevangen og Parkvej i Skælskør og på Motalavej i Korsør.

Her kan du prøve sjove idrætsgrene og møde lokale idrætsforeninger. Det er Slagelse Basketball Klub, Slagelse Idrætsklub, Volleyklubben Vestsjælland samt Skælskør Boldklub og Idrætsforening, der står for aktiviteterne i boligområderne.

Foregår det meste af sommeren

DIF get2sport-sommerferieaktiviteterne foregår i det meste af sommerferien (uge 27-32) i flere af boligområderne, hvor trænere, frivillige og udøvere fra de lokale idrætsforeninger introducerer børn og unge til deres idræt og aktiviteter. Målet er at få flere børn og unge fra de udsatte boligområder ind i foreningslivet.

Indtil videre har flere lokale børn og unge deltaget i én eller flere af de forskellige foreningsidrætter i boligområderne, og fx til basketball i Ringparken med Slagelse Basketball Klub har omkring 20 børn og unge spillet basketball og været med til basketkonkurrencer, hvor de har kunnet vinde præmier.

Skaber et bånd mellem klub og børn

Mette Kugelberg Nielsen, der er formand og træner i Slagelse Basketball Klub, som er en DIF get2sport-støttet forening og en lokal klub i boligområdet, beskriver formålet med DIF get2sport-sommerferieaktiviteterne og foreningens tilstedeværelse i Ringparken på følgende måde:

“Slagelse Basketball Klub gik ind i projektet med DIF get2sportfor at tage del i at give børn og unge en mulighed for at opleve en anden sportsgren, nemlig basketball, men også for at gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er at opleve foreningslivet og kulturen i det fællesskab, man får, og ikke mindst have en sund hobby. 

Med sommeraktiviteterne i Ringparken prøver vi at skabe et bånd mellem os som klub og børnene, hvor de plejer at færdes, så de møder os i trygge omgivelser, så overgangen til foreningslivet er en del nemmere med nogle velkendte ansigter fra klubben", siger Mette Kugelberg Nielsen.

Plads til alle

"Vi træner i nordbyen og ved gymnasiet og derfor vil børnene have nemt ved at komme afsted til træning i fritiden. Vi er med i DIF get2sport for at få flere børn og unge ud i foreningslivet og vise dem, at vi har plads til alle i vores forening uanset alder, køn og niveau”, siger Mette Kugelberg Nielsen.  

Så der er god mulighed for at fortsætte med enten basketball eller en af de andre aktiviteter efter sommerferien.

Gratis at deltage

Alle børn og unge kan deltage i DIF get2sport-sommerferieaktiviteterne, der tilmed er gratis. Så er du i ét af boligområderne, så kom endelig forbi og prøv fodbold, volleyball eller basketball med idrætsforeningerne.

Fakta om sommerferieaktiviteterne

DIF get2sport-sommerferieaktiviteterne foregår:

  • I Ringparken ved Nordhuset mandag-fredag kl. 15.00-16:30 i uge 27-32. Der spilles volleyball med Volleyklubben Vestsjælland onsdag (uge 28-31), basketball med Slagelse Basketball Klub tirsdag og torsdag, og fodbold med Slagelse Idrætsklub mandag og fredag.
  • På Motalavej ved Basen onsdag kl. 18:30-20:00 i uge 28-32 spilles der volleyball med Volleyklubben Vestsjælland.
  • I Skælskør på Parkvej ved Parkvejshuset Skælskør er der onsdag kl. 12:30-14:15 volleyball med Volleyklubben Vestsjælland i uge 28-32, og torsdag fra kl. 14 er der fodbold med Skælskør Boldklub og Idrætsforening på multibanen i Præstevangen i uge 27-32.

DIF get2sport-sommerferieaktiviteterne er et samarbejde mellem ovennævnte foreninger, DIF get2sport i Slagelse Kommune, boligsociale aktivitetsledere og medarbejdere i Nordhuset og i Rosenkildegården i Ringparken, i Basen på Motalavej i Korsør, i Parkvejshuset Skælskør samt i Skælskør Boligselskab.

Fakta om DIF get2sport

DIF get2sport er et projekt i Danmarks Idrætsforbund, der samarbejder med kommuner om at støtte lokale idrætsforeninger i udsatte boligområder. Formålet med DIF get2sport er at støtte de frivillige i idrætsforeninger i at modtage og fastholde børn og unge fra de udsatte boligområder.

DIF get2sport i Slagelse Kommune samarbejder med og støtter på nuværende tidspunkt seks idrætsforeninger i kommunen. Udover ovennævnte idrætsforeninger er Korsør Amatør Bokseklub og FC Storebælt DIF get2sport-støttede foreninger.

DIF get2sport har eksisteret siden 2005 og samarbejder med 20 kommuner og 33 boligområder. DIF get2sport er finansieret af satspuljemidler og Nordea Fonden.

Flere oplysninger

  • Koordinator for HEL Fritid og DIF get2sport, Lise Østergaard Pedersen
    Tlf. 29 37 38 76. mail: lisep@slagelse.dk

Nyhed den 12. juli 2018.