Frivillige søges til at støtte tilbud til lungesyge

Vi søger frivillige, som vil hjælpe med at starte en lokalafdleling under Lungeforeningen op, så vi kan styrke vores tilbud til borgere med lungesygdomme.

Lungekor, Café Åndenød og træning for borgere med lungesygdomme. I Slagelse Kommune er der flere tilbud til lungesyge, og nu er en gruppe borgere i et lungenetværk gået sammen for at styrke tilbuddene endnu mere. Derfor ønsker de at starte en lokalafdeling under Lungeforeningen, som skal drives af frivillige kræfter i tæt samarbejde med en kommunal tovholder og Lungeforeningen. Netværket har dog brug for flere frivillige hænder til at få startet lokalafdelingen op.

Flere tilbud til borgere med lungesygdom, få engageret flere borgere i de diagnoserettede tilbud og et tættere samarbejde med Lungeforeningen. Det er bare nogle af de mål, som et lokalt lungenetværk håber at kunne opnå ved at danne en lokalafdeling under Lungeforeningen. Viljen og engagementet er stort, men der er brug for flere frivillige kræfter til at løfte opgaven.

Sikre tilbud til alle aldre og i hele kommunen

- Ønsket om at danne en lokalafdeling under Lungeforeningen udspringer fra en lille gruppe borgere, der deltager på flere af det lokale netværks nuværende tilbud. Men for at kunne starte en lokalafdeling op kræver det flere ressourcepersoner, som gerne vil hjælpe til. Vi håber derfor at høre fra frivillige, som vil være med til at starte lokalafdelingen op, så vi kan udvide viften af tilbud for borgere med lungesygdom i hele kommunen bl.a. ved at sikre, at der er tilbud til både de unge, til dem der går på arbejde, og dem der er pensionister. Samtidig ønsker vi med lokalafdelingen at få oprettet tilbud i de byer i kommunen, hvor der indtil nu ikke har været tilbud til lungesyge som f.eks. i Skælskør. Så alle med lungesygdomme kan få glæde af et tilbud, siger den kommunale tovholder Pernille Gøttske.

Det nuværende lokale netværk i Slagelse Kommune drives i dag af kommunale kræfter hjulpet rigtig godt på vej af få frivillige, Musikskolen, Fabrikken og LOF. Som lokalafdeling under Lungeforeningen kan netværket komme til at stå endnu stærkere og dermed komme til glæde og gavn for endnu flere borgere.

Vil stå stærkere og komme flere til gavn

- Hvis man har en lungesygdom kan fritidsinteresser som sport og korsang føles umulige, når man ikke kan få luft nok. Men man behøver ikke sidde stille hele tiden, fordi man har en lungesygdom. Derfor er der også rigtig mange borgere, som benytter vores forskellige tilbud, men der er altid plads til flere. Vi håber, det kan lykkes at starte en lokalafdeling op, så vi kan få endnu flere til at benytte vores tilbud og f.eks. få flere til at udveksle erfaringer og mødes med ligesindede over en kop te eller kaffe og få en god snak sammen, slutter den kommunale tovholder Pernille Gøttske.

Til efteråret er der også god mulighed for at blive klogere på lungesygdomme, når alle med lungesygdomme, pårørende og andre interesserede inviteres til et spændende stormøde med foredrag af en læge, men speciale på lungeområdet 4. september kl. 15.30.

Tilmelding som frivillig

Man behøver ikke selv at have en lungesygdom for at være med i lokalafdelingen. Pårørende er også meget velkomne til at melde sig. Hvis man vil høre mere om lokalafdelingen og det at være frivillig er man meget velkommen til at kontakte den kommunale tovholder Pernille Gøttske på tlf. 24 84 29 93 eller på pergo@slagelse.dk.

Flere oplysninger

  • Kommunal tovholder for lungenetværk Pernille Gøttske
    Tlf. 24 84 29 93
    Mail pergo@slagelse.dk

 

Pressemeddelelse 15. juni 2018