Dansk Hawaii-succes skal inspirere i Slagelse

Der er fokus på, hvordan man kan udvikle de små landsbysamfund, når der er Landstrikskonference. Blandt andet er der inspiration fra Cold Hawaii.

Der er inspiration fra Cold Hawaii, når Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget den 28. november inviterer alle interesserede til den årlig Landdistriktskonference i Skælskør. I år sætter konferencen fokus på landsbyernes udvikling og de 17 anbefalinger til landsbyudvikling, som et ekspertudvalg nedsat af regeringen kom med tidligere på året.

-  Vores landsbyer er attraktive steder at bo, og det skal de blive ved med at være. Derfor er det vigtigt, at vi samler alle gode kræfter og udvikler landsbyerne her i kommunen, så de kan blive endnu mere attraktive at bo i, siger formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget Jørgen Grüner (F).

Cold Hawaii dækker over området ved Klitmøller, hvor man har haft stor succes med at tiltrække nye borgere ved at brande sig selv som et surferparadis. På Landdistriktskonferencen vil Finn Jorsal komme og fortælle mere om erfaringerne herfra og seniorrådgiver i landdistriktsudvikling Hanne Tanvig, Københavns Universitet, kommer og fortæller mere generelt om, hvad der skal til for at styrke landsbyernes levedygtighed.

- Vi har forsøgt at sammensætte et program, som kan være med til at inspirere. Jeg ved, at vi har ildsjæle, som gør en kæmpe indsats for at skabe liv og udvikling uden for de større byer. Derfor håber jeg, at vi kan bruge oplægsholdernes erfaringer, siger Jørgen Grüner.

Landdistriktskonferencen afsluttes med, at vinderen af prisen ”Årets Landdistriktsindsats” bliver afsløret. Konferencen afholdes den 28. november kl. 17- 21 i det Røde Pakhus i Skælskør. Alle er velkomne til at deltage, men det kræver tilmelding til landdistriktsudvikling@slagelse.dk senest den 23. november.

Fakta: Aftenens program

 • Velkomst v. Udvalgsformand Jørgen Grüner
 • Hanne Tanvig, Københavns Universitet
 • Finn Jorsal, Cold Hawaii
 • Workshop om det videre arbejde med landsbyer/landdistrikter
 • Uddeling af prisen ”Årets Landdistriktsindsats”
 • Mad, drikke og netværk

 Flere oplysninger

 • Formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget Jørgen Grüner,
  Telefon 23 92 47 76
 • Erhverv- og arbejdsmarkedsdirektør Lone Irene Wenzell
  Telefon 21 16 71 08

Pressemeddelelse den 14. november 2018