Slagelse er blandt højdespringerne i jobundersøgelse

Slagelse Kommune er nr. 7 på listen over højdespringere i Beskæftigelsesministeriets nye undersøgelse af beskæftigelsesområdet. Især på sygedagpengeområdet klarer Slagelse sig godt.

Slagelse Kommune er blandt højdespringerne i ny undersøgelse af kommunernes beskæftigelsesindsats, som Beskæftigelsesministeriet har lavet. Slagelse Kommune er nr. 7 på listen over højdespringerne, og samlet set får kommunen en placering som nr. 42 i undersøgelsen, som undersøger, hvor gode kommunerne er til at få folk i job ud fra de rammevilkår kommunerne har. Her viser undersøgelsen, at Slagelse Kommune samlet set har 0,14 pct. point færre borgere på offentlig forsørgelse end forventet.

Allerbedst klarer Slagelse Kommune sig på sygedagpengeområdet, hvor kommunen lander på en 4. plads. På kontanthjælpsområdet og dagpengeområdet er Slagelse Kommune ikke i toppen, men der er fremgang at spore. På kontanthjælpeområdet er kommunen nr. 82, men samtidig viser undersøgelsen, at Slagelse Kommune er den kommune, som er gået næstmest frem fra 2016 til 2017 på kontanthjælpsområdet.

- Vi er stadig ikke i mål endnu, men jeg er glad for at se, at det går den rigtige vej. Det er godt arbejde fra jobcentrets side. Der er potentiale til mere, og derfor handler det nu om at fastholde den positive udvikling, så vi kan hjælpe endnu flere i arbejde, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Også formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget Thomas Clausen (Ø) er tilfreds med at udviklingen går i den rigtige retning, men han stiller kritisk overfor den måde undersøgelsen er lavet på.

- Det er udmærket, at det går fremad, men undersøgelsen er reelt værdiløs, når placeringen dækker over, at Slagelse Kommune er nr. 4 på sygedagpengeområdet og nr. 82 på kontanthjælpsområde, og samtidig bygger på nogen ikke-retvisende kriterier, siger Thomas Clausen (Ø).

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester John Dyrby Paulsen
    Telefon 58 57 30 02,
  • Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget Thomas Clausen
    tlf. 53 25 78 49 

Pressemeddelelse den 6. november 2018