Topmøde sætter fokus på det gode ældreliv

Onsdag d. 21 november inviterer Slagelse Kommune politikere, foreninger og borgerne til topmøde, hvor det gode ældreliv er øverst på dagsordenen.

Normalt er det unge studerende, som man kan finde på uddannelsesinstitutionen, ZBC, men onsdag d. 21 november er alle inviteret indenfor til topmødet om det gode ældreliv. Til mødet vil man blandt andet kunne høre seniorforsker og oplægsholder Gert Jessen fortælle om ensomhed, men også emner som demens og etik vil blive debatteret.

Foreninger og Slagelse Kommune rykker tættere sammen

På topmødets deltagerliste vil der udover borgere og politikere også være besøg fra flere foreninger og organisationer. I Slagelse Kommune er man glade for foreningernes gode fremmøde.

- Foreningerne har løbende taget kontakt til kommunen, fordi de mener, at vi i fællesskab kan gøre meget godt for de ældre borgere. Derfor ser vi nu frem til en mangfoldig dialog, hvor både borgere, foreninger og politikkerne kan komme på banen med ideer og forslag, som i sidste ende kan skabe bedre velfærd for borgerne og derigennem styrke livskvaliteten, siger centerchef for Sundhed og Ældre Charlotte Kaaber.

Topmødet bygger på de tre emner; Ensomhed, værdighed og fællesskaber, som man mener, er afgørende for det gode ældreliv.

- I Slagelse Kommune tror vi på, at en værdig ældrepleje og fællesskaber er afgørende for vores ældre borgere. Derfor lægger vi både vægt på den gode ældrepleje, men også hyggelige arrangementer, som styrker det sociale samvær hos de ældre. Men skal vi blive endnu bedre og have alle med, så skal vi løbende lytte til alle dem, som ved mest om sundhed og ældrepleje. Derfor glæder jeg mig til at sætte det gode ældreliv på dagsordenen, siger formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz.

Tilmelding

Topmødet finder sted på uddannelsesinstitutionen ZBC i Slagelse onsdag d. 21 november mellem kl. 16-20. Du eller din forening kan tilmelde jer frem til den 13. november kl. 14 på linket: https://bit.ly/2DvpEcn (nyt vindue).

Program

Kl. 16-16.15: Velkomst ved politikere og centerchef

Kl. 16.15-17: Oplæg – Ældreliv og demens v. Læge Lærke Egeford

Kl. 17-17.10: Pause

Kl. 17.10-18: Oplæg – Værdighed, etik og demens v. Charlotte Agger
Debat ved bordene

Kl. 18-19: Stående mad og besøg på standene

Kl. 19-19.45: Oplæg – Ensomhed blandt ældre v. Gert Jessen
Debat ved bordene

Kl. 19.45-20: Afrunding ved politikere og centerchef

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz,
    Tlf. 20 29 58 66
    Mail aliya@slagelse.dk  

  • Centerchef for Sundhed og Ældre Charlotte Kaaber,
    Tlf. 58 57 30 06
    Mail chka@slagelse.dk