UV-lys gør bakterier synlige i Slagelse Kommunes svømmehaller

Ikke alle får vasket sig lige godt, inden at de hopper i bassinet. Der-for står Slagelse Kommunes svømmehaller nu bag en ny renligheds-kampagne, som afslører bakterier.

På torsdag starter en ny renlighedskampagne i Slagelse Kommunes Svømmehaller. Her skal skilte og UV-lys få badegæsterne til at gå grundigere i bad, inden at de springer ud i badevandet.

Badegæsternes svingende brug af sæbe har nemlig store konsekvenser for bakterieniveauet i svømmebassinerne. Det kan i sidste ende betyde, at svømmehallerne må lukke, indtil badevandskvaliteten er i orden igen.

UV-lys skal gøre badegæsterne mere opmærksomme på sæben

Normalt bruger svømmehallerne klor til at dræbe bakterier i svømmevandet, men for høje mængder klor kan være sundhedsskadeligt. Derfor forsøger svømmehallerne sig nu med en anderledes renlighedskampagne, som går uden om det stærke tilsætningsstof. Udover plakater og klistermærker vil et opsat UV-lys hjælpe badegæsterne med at se bakterier på kroppen. På den måde håber man på, at UV-lyset vil få badegæsterne til at skrubbe sig grundigere, inden at de går ned i badevandet.

- Med Ultraviolet lys kan vi afsløre bakterier, og derfor er det oplagt, at placere lyset i en svømmehal som vores, hvor mange mennesker deles om det samme badevand. Nu kan vi på en sjov og anderledes måde gøre vores badegæster opmærksomme på den gode hygiejne, uden at vi skal bruge mere klor i vandet, siger teamlederen i Korsør svømmehal Ronni Børgesen.

Kampagnen kommer til at løbe i et år, og i Slagelse Kommune er man glade for initiativet, som vil gøre svømmeoplevelsen endnu mere tryg.

- Svømning er en sjov motionsform, som appellerer til mange borgere i alle aldre. Derfor er det også vigtigt, at vi løbende optimerer forholdene, så borgerne får gode og trygge oplevelser. Netop gode og sunde motionstilbud er alfa og omega i Slagelse Kommune, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Kultur-og Fritidsudvalget Jørgen Andersen,
    Tlf. 23 49 04 30
    Mail jorga@slagelse.dk

  • Teamleder i Slagelse Kommunes svømmehaller Ronni Børgesen,
    Tlf. 22 46 66 21
    Mail ronnb@slagelse.dk