Slagelse Talent & Elite udvider samarbejdet med endnu en uddannelsesinstitution

I dag indgik Slagelse Talent & Elite samarbejde med VUC Vestsjælland Syd, det betyder at uddannelsesinstitutionen nu bliver en del af kommunens Team Danmark-samarbejde.

Unge på VUC Vestsjælland Syd får nu mulighed for at blive en del af Slagelse Talent & Elite, som er Slagelse Kommunes talentordning for idrætstalenter. Borgmester John Dyrby Paulsen(A) kunne derfor sætte sin underskrift på aftalen og udtalte i denne forbindelse.

- I Slagelse har vi rigtig mange dygtige idrætstalenter, og vi gør meget ud af at give dem de bedste forudsætninger, for at de kan passe både skole og sport. Derfor er jeg glad for, at VUC Vestsjælland Syd nu bliver en del af samarbejdet, så vi også kan tilbyde kursisterne her på VUC et medlemskab og samarbejde med Slagelse Talent & Elite.

VUC Vestsjælland Syd har tidligere haft maratonløber og ambassadør for Slagelse Talent & Elite, Abdi Ulad, på kursistlisten, og uddannelsesinstitutionen har derfor kendskab til og forståelse for livet som talentfuld idrætsudøver, der til tider kræver benhårde prioriteringer.

- At vores atleter kan vælge lige den ungdomsuddannelse de vil, kan bo på Sportscollege ved Slagelse Stadion, og kan dyrke deres sport på højeste niveau i vores foreningsliv, viser rigtig godt den sammenhæng og det gode samarbejde, der er i Slagelse Talent & Elite mellem foreningerne, uddannelserne og kommune, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen(A).

Netop samarbejdet med VUC Vestsjælland Syd er afgørende, da mange atleter tager et år med fokus på sporten og nu får mulighed for, at de samtidig kan læse enkelt fag op, så de stadig uddanner sig, selvom det primære fokus er sporten for en tid.

- Vi er rigtig glade for det nye samarbejde. Det bliver helt sikkert lettere for vores unge i Slagelse at kombinere sport og uddannelse på højt niveau, og vi er stolte af at være en del af et samlet uddannelsestilbud her i kommunen, som bakker tiltaget op, siger rektor for VUC Hanne Michelsen, som får opbakning fra både udvalgsformand og Borgmester.

-Samfundstrenden går generelt i retning af ”dual career” – nemlig dét, at man i højere grad tilrettelægger sit arbejdsliv, samtidig med at man kan dyrke sin passion. Vi har mange gode talenter i Slagelse om end det er musikken, håndværksfag eller sporten. I dual Career er Sporten frontløber, og vi vil meget gerne at det på talentudviklings og eliteniveau sker her i Slagelse kommune, afslutter Borgmester John Dyrby Paulsen.

Fakta om Team Danmark og Slagelse Kommune

Slagelse Kommune blev Team Danmark elitekommune i 2016. I samarbejdet er der 6 prioriterede idrætter, men atleter med hvilken som helst sport, kan søge og blive optaget.

Følgende uddannelses institutioner er i samarbejde med foreninger og kommune: Slagelse Gymnasium, ZBC Handels og Teknisk gymnasium samt de erhvervsrettede ungdomsuddannelser EUD og EUX, Erhvervs Akademi Sjælland, X-Class og nu også VUC.Informationsmøde om Slagelse Talent & Elite afholdes på ZBC den 21. november 2019.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Borgmester John Dyrby Paulsen,
  Tlf 58 57 30 02
  Mail borgmester@slagelse.dk  

 • Formand for Kultur- og Fritid Jørgen Andersen,
  Tlf. 23 49 04 30
  Mail jander@slagelse.dk 

 • Rektor for VUC Hanne Michelsen,
  Tlf 20 11 34 09
  Mail hnm@vuc-vs.dk

 • Eliteidrætskonsulent Puk Kirkeskov Hvistendal,
  Tlf: 29 12 42 03