Husk dem, som glemmer

I forlængelse til den landsdækkende Alzheimerdag står Slagelse Kommune nu bag en huskeuge, som sætter fokus på de mange mennesker, der har en demenssygdom tæt inde på livet.

Huskeugen skal skabe åbenhed og opmærksomhed om demens, sprede viden om sygdommen og om de tilbud, der er til mennesker med demens og deres pårørende. Det sker gennem spændende og gratis events fordelt over hele ugen.

En bred palette af aktiviteter under Huskeugen

-Demens er en alvorlig sygdom, som ikke kun rammer det enkelte menneske men hele familien. Derfor arrangerer Slagelse Kommune nu Huskeugen, så mennesker med demens og deres pårørende gennem en række aktiviteter kan blive endnu klogere på aktiviteter, pleje og omsorg, når hukommelsen svigter, siger formand for Forebyggelse og seniorudvalget, Ali Yavuz (A).

Ugen har arrangementer på programmet alle dage. Om tirsdagen vil der blandt andet være en stor hjælpemiddelmesse, hvor forhandlere viser teknologier og hjælpemidler, som letter hverdagen for personer med en demenssygdom. De vil præsentere alt fra kugle- og kædedyner til musikpuder og GPS’er. I løbet af ugen er der foredrag, blandt andet et om demensmedicin og et andet om omsorg som den vigtigste behandlingsform. Fredag rundes endvidere af med manér, når CasaBlancas turnégruppe underholder med folkekære sange, hvor der også vil være rig mulighed for snak og hygge.

Fakta om Huskeugen

Det er første gang, Slagelse Kommune står bag Huskeugen. Gennem en række aktiviteter vil kommunen i fællesskab med foreninger skabe meningsfulde aktiviteter, som hjælper og støtter de mange borgere, som har demens tæt inde på livet.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Formand for Forebyggelse- og Seniorudvalget Ali Yavuz
  Tlf. 20 29 58 66
  Mail aliya@slagelse.dk
   
 • Tovholder for Huskeugen Line Rasmussen
  Tlf. 30 56 63 01
  Mail linra@slagelse.dk