Internationalt motocrossmesterskab sætter Slagelse Kommune på verdenskortet

I næste weekend får Slotsbjergbybanen fornemt selskab, når verdens bedste motocrosskørere skal dyste mod hinanden.

Den 22. og 23. september er Slagelse MX og Slagelse Kommune vært for det internationale mesterskab ”Sidecarcross A Quad Cross of Nations 2018”. Mesterskabet finder sted på Slotsbjergbybanen, hvor rekord mange kørere fra hele 23 nationer vil deltage.

Det er Slagelse MX som afholder arrangementet, men både Slagelse Kommune og Sport Event Danmark har været vigtige samarbejdspartnere undervejs.

- Danmark er blandt verdens førende nationer i relation til at tiltrække og afholde internationale sportsevents, og gennem de seneste 10 år har Sport Event Denmark støttet mere end 350 af slagsen, og hovedsageligt VM- og EM-arrangementer. Endnu et kan føjes til porteføljen, når Slagelse er vært for denne vigtige motorsports event på banen i Slots Bjergby,  siger direktør fra Sport Event Denmark Lars Lundov.

Hele verden følger med i mesterskabet

Det vil ikke kun være gæsterne ude på tilskuerrækkerne, som skal overvære løbene. Mesterskabet vil undervejs blive live-streamet, så hele verden kan følge med, når vinderen af løbet kåres søndag.

I løbet af weekenden vil der også være andre arrangementer på programmet. Blandt andet vil Gerlev Legepark være tovholder for forskellige lege, og søndag vil borgmester John Dyrby Paulsen holde tale inden finalerne går i gang kl. 10.00. Et spændende program som man er glade for i Kultur- og Fritidsudvalget.

- I Slagelse Kommune har vi en klar ambition om, at vores idrætsliv både skal have bredde og eliteidræt, der løbende giver borgerne gode oplevelser. Motocrossløbet gør begge dele. Når et løb af den kaliber vælger en af vores lokalbaner, viser det, at vores strategi med at være en attraktiv idrætskommune også kan nå ud over Atlanten, siger formand fra Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen.

Du kan læse mere om mesterskabet på Slagelse MX´s hjemmeside

Lørdag køres der træning samt kvalifikation, og søndag er der finaler. En dagsbillet koster 100,- og en billet til hele weekenden koster 150 kr., mens børn under 12 år kommer gratis ind. Parkering koster 20 kr.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt: