Skoler belønnes for at løfte fagligt svage elever

Dalmose Skole, Skælskør Skole og Nymarkskolen kan nu se frem til en milliongevinst, efter at de har reduceret andelen af fagligt svage elever i niende klasse.

De tre skoler i Slagelse Kommune får nu del i en landsdækkende skolepulje på i alt 500 millioner kroner. For at få del i puljen skal skolerne i hvert af de tre år, hvor puljen eksisterer, mindst reducere andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik med fem procentpoint.

Alle tre skoler kan glæde sig over deres flotte resultater, som ligger langt over de 5 procentpoint. I Skælskør Skole og Nymarkskolen var der henholdsvis 12,4 pct. og 14,3 pct. af eleverne, som opnåede en højere karakter end fire i forhold til skolernes tidligere årgang, mens Dalmose Skole fik 18,5 pct. flere elever op på et højere gennemsnit.

- Uddannelse er et vigtigt parameter for, hvordan unge kommer til at klare sig som voksne, og derfor er det afgørende, at vi løfter de fagligt svage elever. Når vores udvalgte skoler leverer flotte resultater, som er over ministeriets målsætning, så bekræfter det, at vi både har engagerede lærere og flittige elever, som knokler for at blive endnu bedre. Den udvikling kan vi kun være stolte af og bakke op om, siger borgmester John Dyrby Paulsen.

Skolerne, som har deltaget i kapløbet om puljepengene, har fået frie hænder til at planlægge, hvordan de vil opnå de årlige mål, og de har samtidigt forpligtet sig på at sprede deres gode erfaringer videre til resten af landets skoler. I Dalmose Skole er man glade for skulderklappet og det forbedrede resultat.

-Elever, som er fagligt udfordrede, behøver flere ressourcer og andre læringsmetoder. Derfor har vi de seneste år arbejdet mere konkret med de faglige mangler, som prøverne har udpeget kombineret med fokus på evaluering, trivsel og fællesskab.  Tallene viser, at den brede indsats virker, og det er vi, uafhængigt af pengepuljen, meget stolte og taknemmelige over. Nu skal vi i gang med at undersøge, hvordan pengene skal anvendes, så vi fortsat sikrer den bedste læring og støtte for vores elever, siger skoleleder fra Dalmose Skole Tina Ellekjær.

Pengene bliver udbetalt allerede i starten af oktober, og afhængigt af skolens størrelse, kan hver skole opnå en præmie på mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner om året. Dalmose Skole og Skælskør Skole modtager derfor 1,3 million, mens Nymarkskolen får 1,4 million.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester John Dyrby Paulsen,
    Tlf. 58 57 30 02

  • Skoleleder for Dalmose Skole Tina Ellekjær,
    Tlf. 20 52 37 22
    Mail tiell@slagelse.dk