Stillinge Strand: Nye skiltede ruter giver turister autentiske naturoplevelser

Flere turister skal have øjnene op for den sjællandske vestkyst, og med de nye ruter ved Stillinge Strand bliver det nu lettere at finde de smukkeste naturområder, som også binder en sløjfe til den nationale vandrerute Sjællandsleden.

Som turist kan det være svært at vide, hvor man finder de mest unikke naturområder, derfor vil skilte nu guide vej. Skiltene er sammen med Strandfestivalen seneste tiltag fra Slagelse Kommunes kyst- og naturturismeprojekt, som skal få flere turister til at få øjnene op for Stillinge Strand.

Vi efterkommer borgernes ønsker

I forbindelse med kommunens kyst- og naturturismeprojekt har der løbende været afholdt lokale workshops, hvor udvalgte foreninger er kommet på banen med gode forslag og ideer. Her har der været et ønske om at lave skiltede ruter omkring Stillinge Strand, hvilket nu er blevet en realitet.

- I Slagelse Kommune har vi en alsidig og smuk natur, og med skiltene skruer vi nu op for de autentiske oplevelser både for turisterne, men også for alle os, som bor her, siger formand fra Hejninge Stillinge Lokalråd Kirsten Lambert.

Ruterne bringer naturen endnu mere i spil

Når man benytter sig af ruterne vil et af højdepunkterne være udsigtspunktet ved Støvlebækvej og Kongsmarkvej, som på smukkeste vis binder vand, strand og skov sammen. Her kan man spise sin frokost ved de opsatte borde, mens man nyder den unikke udsigt over Storebælt. I udsigtspunktet er der opsat et flot pegeskilt, som også viser distancer til forskellige turistattraktioner i kommunen lige fra Vikingeborgen Trelleborg og Borreby Gods og Korsør Fæstning. Pegeskiltet er udarbejdet af Produktionsskolen i Korsør.

-Et af målene ved kyst- og naturturismeprojektet er, at blive endnu bedre til at præsentere vores turister for, hvad vores smukke natur har at byde på. Derfor er de nye ruter et forsøg på i fællesskab med borgerne at intensivere vores naturturisme, og vise turisterne de bedste ruter langs den Sjællandske Vestkyst, siger formand fra Erhvervs- og Teknikudvalget Villum Christensen (I). 

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt: