Sundhedsuge sætter den mentale sundhed på dagsordenen

Sundhed handler ikke kun om, hvor mange grøntsager vi spiser, eller hvor hurtigt vi løber på løbebåndet. Sundhed handler i høj grad også om, hvordan vi egentlig har det. Derfor sætter Slagelse Kommune fokus på din mentale sundhed i uge 41.

Når Slagelse Kommune traditionen tro afholder Sundhedsuge, vil temaet denne gang være mental sundhed. I løbet af ugen vil over firs aktiviteter fokusere på, hvordan vi styrker vores mentale sundhed og fremmer meningsfulde fællesskaber.

Aktivitet og fællesskab forbedrer den mentale sundhed

I Slagelse Kommune er mental sundhed et højt prioriteret område, og sammen med seks andre udvalgte kommuner deltager Slagelse i indsatsen ”ABC for mental sundhed”. Indsatsen peger på, at det at gøre noget aktivt, at gøre noget sammen og at gøre noget meningsfuldt, forbedrer den mentale sundhed. Disse tre råd afspejles også i den kommende Sundhedsuge.

- I Slagelse Kommune har vi et konkret mål om, at styrke borgernes velvære og trivsel. Den opgave løser vi bedst, hvis vi lytter til forskningen. Derfor er meningsfulde og aktive fællesskaber også omdrejningspunktet for Sundhedsugen, og programmet er lagt, så der er noget for enhver smag. Derfor ser vi nu frem til en uge, hvor børn, unge, voksne og ældre kan være aktive sammen og smitte hinanden med nye og sunde vaner, siger formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz (A).

Sundhedsugen er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Slagelse Kommune sammen med foreninger og erhvervsliv sætter fokus på sundhed for alle. Aktiviteterne skal inspirere borgerne til en sundere hverdag, og styrke sammenholdet på tværs af kommunen. Der vil blandt andet være CentimeterMaraton for de yngste, og en sundhedsmesse for de unge på ZBC, mens de ældre borgere kan komme med på en hyggelig biograftur.    

Verdens mentale sundhedsdag markeres med fællesspisning

Onsdag den 10. oktober sætter verden fokus på den mentale sundhed, og det markeres i Sundhedsugen med en hyggelig fællesspisning nede i Vestsjællandscentret, hvor der vil være rig mulighed for at møde nye og gamle venner. Det koster 50 kr. at deltage i middagen, og billetter kan købes på sundhedsuge.slagelse.dk.

Få hele overblikket over Sundhedsugens mange arrangementer på:

sundhedsuge.slagelse.dk (nyt vindue), hvor du også kan tilmelde dig fællesspisningen, eller følg Sundhedsugerne på Facebook og deltag i en af de mange spændende konkurrencer. 

Se sundhedsugens program

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand fra Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz,
    Tlf. 20 29 58 66
    Mail aliya@slagelse.dk  


  • Tovholder for Sundhedsugen i Slagelse Kommune Louise Friis Pihl,
    Tlf. 24 25 34 96
    Mail loufp@slagelse.dk