Folkehøring om verdensmålene på Slagelse Rådhus

Slagelse Kommune, CHORA 2030 og Foreningen Folkemødet inviterer til folkehøring om verdensmålene på Slagelse Rådhus. Du kan komme med

Slagelse Kommune, CHORA 2030 og Foreningen Folkemødet inviterer til folkehøring om verdensmålene på Slagelse Rådhus 

Tirsdag den 21. maj vil Slagelse Rådhus danne rammen om en folkehøring, som Slagelse Kommune, CHORA 2030 og Foreningen Folkemødet afholder forud for Folkemødet i Allinge i uge 24.   

Folkehøringen sætter fokus på FN’s 17 Verdensmål ved at give ordet til 50 borgere fra Slagelse Kommune, der skal være med til at omsætte verdensmål til helt konkrete hverdagsmål. Det kan være idéer om alt fra, hvordan vi som enkeltpersoner kan spare på strømmen i hjemmet til større projekter, der skal forsøge at gøre havene fri for plastik.  

Der vil blive lyttet til deltagernes bud på, hvad verdensmålene betyder for dem, og hvordan de mener, at målene kan omsættes til konkret handling. Ligeledes debatteres, hvad borgerne i Slagelse mener, der skal fokuseres på i Danmark. Folkehøringen skal således inspirere deltagerne til at gå hjem og agere som verdensmålsagenter og dermed være med til at skabe flere lokale tiltag for et bæredygtigt samfund.  

Borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen, ser frem til, at kommunen kan være med til at udvikle FN’s 17 Verdensmål på lokalt niveau:   

”Vi har sat verdensmålene på dagsordenen i Slagelse Kommune. Vi har inddraget flere af målene i vores budgetaftale, og vi er i gang med at vurdere, hvordan vi lokalt kan arbejde med dem i vores kommune. Derfor glæder jeg mig over, at Slagelse Kommune er vært for en af Folkemødets folkehøringer. Det er en god mulighed for at høre, hvad vores borgere har af gode idéer til at gøre verdensmålene konkrete og lokale,” siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Også formand for Slagelse Kommunes Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalg Jørgen Grüner (F) glæder sig:

”Hvis verden og Danmark skal opfylde FN’s verdensmål, så er der behov for, at også vi i kommunerne arbejder med verdensmålene. Vi skal være med til at gøre danskerne bevidste om, hvor vigtigt det er, at vi får styrket de demokratiske institutioner og skabt en bæredygtig udvikling i forhold til klima og sundhed. Folkehøringen er et skridt på den vej, og derfor glæder jeg mig til at høre borgernes forslag,” siger Jørgen Grüner (F).

Folkehøringen finder sted tirsdag den 21. maj på Slagelse Rådhus kl. 16.00-21.00. Høringen har plads til 50 deltagere i alt. Ud af disse udvælges 40 deltagere repræsentativt i samarbejde med Slagelse Kommune, og derudover er der åbnet for 10 tilmeldinger fra andre borgere i kommunen. Er man interesseret i at deltage, kan man sende en kort motiveret ansøgning til projektmedarbejder Micha Meedom på mail mimee@slagelse.dk med et par linjer om, hvorfor man ønsker at deltage. 

Direktør Helene Bjerre-Nielsen, CHORA 2030, der udvikler og faciliterer høringerne, udtaler om høringen i Slagelse Kommune:  
 
"Jeg glæder mig ekstra meget til denne høring, da jeg selv er bosat i Slagelse Kommune og derfor er særligt optaget af, hvordan verdensmålene bliver til dagligdag lige her.”

Direktør i Foreningen Folkemødet, Mads Akselbo Holm, der deltager ved høringen den 21. maj, glæder sig over, at Slagelse Kommune vil være med til at sætte FN’s 17 Verdensmål på dagsordenen gennem en folkehøring:   

“Fra Folkemødets side glæder vi os til at inddrage borgerne i Slagelse og påbegynde den samtale, som vi fortsætter på Folkemødet i uge 24. Det er fantastisk at kunne tyvstarte Folkemødet på denne måde og virkelig få inddraget hele landet.”   

Folkehøringer i fire andre kommuner og på Folkemødet 2019   

Udover folkehøringen i Slagelse Kommune, er der allerede blevet afholdt folkehøringer i Fredericia og Odense, og inden Folkemødets start vil der blive afholdt en høring i Ballerup og Middelfart.   

Foruden de fem folkehøringer rundt om i landet, vil der under Folkemødet i uge 24 blive afholdt en folkehøring, hvor Folkemødets gæster kan opleve foredrag om, hvordan man skal forstå de mange verdensmål, og hvordan kan oversætte verdensmålene, så de bliver til helt konkrete handlinger i hverdagen.   

Idéerne fra disse folkehøringer vil under Folkemødet i uge 24 i Allinge overbringes til folketingspolitikerne ved Verdensmålenes Aften på Hovedscenen. Her bygges der videre på idéerne fra de fem lokale folkehøringer, og der sættes fokus på konkrete handlingsforslag.   

For yderligere information kontakt venligst:   

Pressemeddelelse den 30. april 2019