Jesper Skibby og FN’s Verdensmål kommer til Slagelse

Den tidligere cykelrytter Jesper Skibby, en børnetv-vært og en ny-bygger fra tv lægger vejen forbi Slagelse i foråret for at slå et slag for FN’s Verdensmål.

Kun 16 procent af danskerne kender til de 17 Verdensmål, som 193 lande vedtog i 2015. Det skal danmarksturnéen Danmark for Målene/Global Goals Tour lave om på. Turnéen besøger 48 byer og kommer også til Slagelse seks lørdage frem mod september fordelt med tre arrangementer før sommerferien og tre arrangementer efter sommerferien. Når touren kommer til Slagelse er det med pavilloner, sceneshow og oplevelser, som sætter fokus på FN’s Verdensmål. Målet er, at 2 mio. danskere kender verdensmålene, når danmarksturnéen er ovre i september.

- FN’s Verdensmål handler om at løse verdens store udfordringer. Men det er os selv, der skal være med til at løse det. Derfor har vi også verdensmålene med i vores budgetaftale, og jeg håber, at folk vil være med og se, hvordan de selv kan bidrage, siger Jørgen Grüner(F), formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

De seks lørdage sætter fokus på seks forskellige verdensmål. Dagene byder hver især på et kendt ansigt - blandt andet kommer den tidligere cykelrytter Jesper Skibby, vinderen af TV programmet Nybyggerne Lise Vandborg og den populære børnetv-vært fra Ramasjang, Katrine Bille, til Slagelse. De besøgende kan få hjælp til at sætte deres personlige hverdagsverdensmål, komme på skattejagt og få inspiration til, hvad de selv kan gøre for at bidrage til verdensmålene i deres hverdag. Der vil være oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne.

Danmark for Målene er en folkeoplysningskampagne, som er arrangeret af NGO’en Global Citizen. Slagelse Kommune støtter kampagnen og har sørget for at karavanen besøger Slagelse.

FAKTA: Hele verdens fremtid kommer til Slagelse

Danmark for Målene kommer til Nytorv/Schweitzerpladsen i Slagelse seks lørdage fra kl. 10-14 perioden fra 11. maj - 21. september. De tre første arrangementer inden sommerferien er:

Tema: Genbrug og Cirkulær Økonomi, lørdag den 11. maj kl. 10 – 14.
Kl. 12.30 kommer vinder af TV programmet Nybyggerne, Lise Vandborg, og giver inspiration til at genbruge og upcycle i ens hjem og garderobe. Temaet er Verdensmål nr. 12 og handler om, hvor stor en forskel det gør, når vi genbruger ting, sorterer vores affald og lader råstofferne køre i ring. Dagens fokus er på t-shirten og giver inspiration til, hvordan små hverdagsændringer i vores forbrug kan gøre en stor forskel. *Bemærk at dette arrangement finder sted på Schweizerpladsen

Tema: Sundhed for alle, lørdag den 1. juni kl. 10-14
Tidligere cykelrytter Jesper Skibby holder kl. 12.30 et inspirerende foredrag om, hvordan vi får flere cykler på gaden igen. Han har som eneste dansker vundet etaper i verdens tre største etapeløb; Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a Espana, og er kendt som cykelsportens glade dreng. Temaet er Verdensmål nr. 3, der handler om at mennesker i alle aldre skal sikres et godt helbred. Dagen sætter fokus på cyklen som et vigtigt middel til at løse problemer med livsstilssygdomme, trængsel på veje og klimaforandringer. 


Tema: Emballage som ressource, lørdag den 22. juni kl. 10-14
Børnetv-vært på DR Ramasjang, Katrine Bille, laver kl. 12.30 et show for børn og barnlige sjæle om dyrelivet på havet og affaldssortering. Temaet er de verdensmål, der handler om ansvarligt forbrug og livet i havet. Dagen sætter fokus på alt det plastikaffald, der findes i verdenshavene og i vores hverdag, og hvordan vi kan bruge affaldet som en ressource.

Flere oplysninger

  • Jørgen Grüner, formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Telefon 92 43 82 28
  • Projektmedarbejder Micha Meedom
    Telefon 20 59 43 41