Nye studerende får velkomst på Nytorv

Der bliver fest og farver den 4. september, når der er Study Start Slagelse på Nytorv.

Onsdag den 4. september byder Slagelse velkommen til et nyt kuld studerende, som er startet på deres videregående uddannelse. Det sker når det årlige velkomstevent Study Start Slagelse løber af stablen på Nytorv. 

Igen i år er Slagelse Kommune gået sammen med de videregående uddannelser og Business Slagelse om det årlige velkomstarrangement, hvor de studerende har mulighed for at møde studerende fra andre uddannelser og få et indtryk af den by, de skal studere i. 

- Study Start Slagelse er blevet en rigtig god og hyggelig tradition. Slagelse er Vestsjællands hovedstad, og jeg er rigtig glad for at have de mange studerende i vores by. Derfor vil vi gerne sige ordentlig velkommen til dem, vise dem byen og byde indenfor i vores fællesskab, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A). 

I år er ca. 600 nye studerende fra Zealand, Syddansk Universitet og Professionshøjskolen Absalon inviteret. Eventet bliver skudt i gang, når de studerende mødes på H.P. Hansens Plads kl. 12.30. Derfra går de i samlet flok til Nytorv, hvor borgmesteren siger velkommen, og der er konkurrencer, hygge og goodiebags med lækkerier i. 

- Vi vil gerne være en attraktiv uddannelsesby, så derfor skal vi også gøre noget for de studerende. Vi vil have, at de studerende føler sig velkomne og som en del af byen, og derfor har vi har fra starten bakket op om Study Start Slagelse, siger Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse. 

Program:

12.30: Optog gennem bymidten
De studerende mødes på H.P. Hansens Plads og går samlet gennem bymidten til Nytorv.

13.00: Borgmesteren byder velkommen på Nytorv
Borgmester John Dyrby Paulsen byder de nye studerende velkommen.

13.10: Den store tovtrækningskonkurrence
Den store tovtrækningskonkurrence skal afgøre, hvilken uddannelsesinstitution der løber med sejren og får vandrepokalen.

13.30-14.30: Hygge, banko & goodiebags
Bankospil med fede præmier, hyggelig stemning, musik og uddeling af goodiebags på Nytorv.

Flere oplysninger

  • Bylivskoordinator Malene Gerding Nielsen
    Telefon 30 44 05 67
  • Koordinator Helle S. Madsen, Business Slagelse
    Telefon 51 26 22 99

Pressemeddelelse den 22. august 2019