Alliance med DBU: Fodbold skal fortsat styrke velfærden i Slagelse Kommune

Siden 2016 har en alliance med DBU styrket fodboldaktiviteterne i Slagelse Kommune. I denne uge valgte kommunen at forlænge aftalen, og det betyder, at alle borgere kan se frem til endnu flere aktiviteter på grønsværen.

Fodbold-Fitness, flere skoleforløb i fodbold og boldaktiviteter for ledige er alle elementer i den nye velfærdsalliance mellem Slagelse Kommune og DBU. Formålet med alliancen er at udvikle fodboldindsatser, som styrker sundheden i Slagelse Kommune. Fodbold er en af de seks prioriterede sportsgrene i Slagelse Kommune, og i Kultur- og Fritidsudvalget er man meget tilfredse med den treårige aftale, som både favner eliten, bredden og de små lokalsamfund.

- Samarbejdet med DBU har bevist, at fodbold samler alle aldre og målgrupper. Derfor er det oplagt, at fodbold skal endnu mere ind i kommunens velfærdsopgaver og styrke den generelle sundhed. For en idrætskommune som Slagelse er borgernes sundhed alfa og omega, og med aftalen kan vi nu fortsat udvikle fællesskabende aktiviteter i samarbejde med vores foreninger, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen.

Den nye aftale ligger godt i forlængelse af kommunens målsætning om, at halvdelen af borgerne i 2025 skal være medlem af en forening, mens 75 pct. skal være fysisk aktive.

Fodbold skal motivere ledige

Et af tiltagene i den nye aftale er kurserne Flere i Beskæftigelse, hvor fodboldtræning kombineres med den traditionelle jobsøgning. På den måde styrker fodbolden kommunens velfærdstilbud, hvilket er den primære intension med alliancen.

-Nogle ledige har oplevet hårde bump på vejen, men gennem fodbolden kan ledige få boostet deres selvtillid og samarbejdsevner. På den måde bliver fodbolden sammen med vores almindelige tilbud en løftestang ud til arbejdsmarkedet, som forhåbentlig kan gøre jobjagten mindre hård og besværlig, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Jens Ahlgren.

Aftalen med DBU løber frem til d. 31 december 2021.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen,
    Tlf. 23 49 04 30
    Mail jander@slagelse.dk 

  • Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Jens Ahlgren,
    Tlf. 51 64 81 11
    E-mail ebahl@slagelse.dk