Lokaletilskud: Et enigt Kultur- og Fritidsudvalg vil rulle besparelser tilbage

I 2017 blev det besluttet, at lokaletilskuddet til foreningerne skal reduceres med 20 procent. En besparelse som Kultur- og Fritidsudvalget nu ønsker at rulle tilbage.

Når en forening lever op til de lovpligtige krav, er det normalt, at kommunen hjælper med at betale udgifter forbundet med lokalerne, som foreningen enten lejer eller ejer.

På grund af større besparelser i kommunen, ændrede man i 2017 reglerne, så foreningerne årligt vil få reduceret tilskuddet med 5 procentpoint, omregnet til 250.000 kr. pr. år frem til 2021. Det betyder, at kommunens tilskud går fra 85 procent til den lovpligtige grænse på 65 procent. En besparelse som tidligere har mødt modstand fra de lokale foreninger, som står overfor en svær spareøvelse.

Et stærkt foreningsliv kræver ressourcer

I Kultur- og Fritidsudvalget har man løbende været i dialog med foreningerne, og her mener man også, at et tilskud på 85 procent igen skal være en realitet.

- I Slagelse Kommune har vi et klart ønske om at være en attraktiv idrætskommune med et stærkt foreningsliv. Vi tror på, at sunde fritidsaktiviteter skal gøre sig gældende, både når man bor på landet eller i de større byer. Derfor er det også afgørende, at vi støtter foreningslivet alt det vi kan, så vores borgere forsat kan deltage i stærke fritidsaktiviteter i deres lokalområde, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen(A), som bakkes op af et enigt udvalg.

- Jeg skal være den første til at beklage, at vi fik lavet et budget, som ramte vores foreninger, der hvor det gør mest ondt. Jeg glæder mig over, at vi nu er enige om at de besparelser, som vi alle har talt om var helt forkerte, nu endeligt ser ud til at bliver rullet tilbage, til gavn for klubberne og deres medlemmer, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Stén Knuth (V). 

I Slagelse Kommune vil man nu kigge på, hvordan en tilbagerulning af det nuværende lokaletilskud kan finansieres.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen,
  Tlf. 23 49 04 30
  Mail jander@slagelse.dk 

 • Medlem for Kultur- og Fritidsudvalget Stén Knuth,
  Tlf. 24 40 01 11
  Mail sten.knuth@slagelse.dk

 • Fritidskonsulent Sussanne Havsager,
   Tlf. 58 57 46 35