Stigsnæs industrihavn skifter ejer

Stigsnæs industrihavn er blevet købt af et konsortium, der vil rive store dele af Stigsnæsværket ned og investere i industrihavnen.

Værket har været lukket siden 2012, og nu bliver de bygninger, der har været anvendt til behandling og fyring af kul, fjernet for at give plads til andre formål. Konsortiet der består af fire virksomheder, nemlig Rimeco Aktieselskab fra Aabenraa, Kloster A/S, P. Olesen og Sønner A/S og HM Entreprenør A/S, alle fra Horsens-området, har tilsammen stiftet selskabet Stigsnæs Industripark A/S, som har købt Stigsnæsværket af Ørsted. Konsortiet ser et stort udviklingspotentiale i industrihavnen.

- Vi er ikke langt nok til, at vi kan offentliggøre planerne for industrihavnen. Men med en af Nordeuropas dybeste havne er der bestemt et stort potentiale for at etablere virksomhed og udvikle området, siger Klaus Peter Riggelsen, direktør hos Stigsnæs Industripark A/S og hos Rimeco Aktieselskab.

Første opgave bliver nedrivning af Stigsnæsværket mange kulrelaterede bygninger og installationer – en opgave, som konsortiet har erfaring med.

Havneområdet består i dag af nogle få virksomheder, der udnytter de unikke havnefaciliteter, men området rummer større potentiale. Et potentiale, som de nye ejere vil udnytte.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi får nogle ambitiøse investorer ind, som også er kendt for at være de bedste i branchen til at fjerne det gamle værk. Det er ingen hemmelighed, at vi selv bød på havnen, fordi vi vil have udvikling der. Vi har en god dialog med de nye ejere, og jeg ser frem til et godt samarbejde, båret af en fælles interesse i at udvikle området, så vi får flere virksomheder og arbejdspladser, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Købet afventer endelig godkendelse fra Energi- og Trafikstyrelsen.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester John Dyrby Paulsen,
    telefon 21 18 42 04
  • Direktør Klaus Peter Riggelsen,
    telefon 40 11 28 82

Pressemeddelelse den 26. juni 2019