Flertal siger ja til boligbyggeri på Møllebakken

Et flertal i Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget godkendte mandag en ny lokalplan, som åbner mulighed for boligbyggeri på højskole-grunden. Formanden stemte imod.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet og Venstre i Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget sagde mandag ja til en ny lokalplan, som giver mulighed for, at der kan bygges boliger på Møllebakken i Skælskør. Hvis lokalplanen bliver endelig vedtaget i byrådet, bliver der åbnet op for, at der kan bygges en kombination af rækkehuse og etageejendomme på både den tidligere højskolegrund og nabogrunden, som kommunen ejer.

Lokalplanen har været undervejs siden 2017. Sideløbende er en lokal initiativgruppe kommet på banen med et forslag om at bygge en højskole og et øko-samfund i området.

- Jeg er glad for, at vi får skabt nogle rammer, som kan være med til styrke udviklingen i Skælskør. Derfor mener vi, at den kommunalt ejede grund, skal bruges til boliger. Selv om vi siger ja til den nye lokalplan, så er det ikke nødvendigvis et nej til folkene bag højskolen og øko-samfundet. Hvis der kommer et konkret projektforslag, vil vi se positivt på at inddrage højskolegrunden, siger Steen Olsen (A), medlem af Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Også Venstre vil se positivt på at bruge højskolegrunden til en ny højskole eller øko-samfund, hvis der kommer et konkret projektforslag fra den lokale initiativgruppe.

- Vi vil gerne gøre Skælskør attraktiv for tilflyttere. Møllebakken er en attraktiv byggegrund, og derfor mener vi, at kommunens grund skal bruges til at boligbyggeri. Men det betyder ikke, at vi vil afvise at en højskole og øko-samfund kan være med til at løfte Skælskør, og vi vil være positivt indstillede overfor at bruge højskolegrunden til det, siger Knud Vincents (V), medlem af Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Lokalplanen har netop været i høring, og her kom der 36 høringssvar. Over halvdelen af dem opfordrer til, at man giver initiativtagerne bag et forslag om en kombineret højskole og økolandsby på grunden bedre tid til at arbejde videre med projektet. Formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget Jørgen Grüner (F) havde foretrukket, at lokalplanen blev stillet i bero, så folkene bag højskoleplanerne havde mere tid.

- Når en gruppe borgere tager initiativ til at skabe udvikling i byen, så synes jeg, vi skal give dem tid, så de får mulighed for at komme med et forslag, vi kan forholde os til. Derfor havde jeg gerne set, at vi havde sat lokalplanen i bero indtil vi vidste, hvilket forslag højskolefolkene vil komme med, siger Jørgen Grüner.

Lokalplanen skal nu behandles på byrådsmødet den 25. marts.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Steen Olsen, medlem af Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget
    Telefon 20 45 57 32
  • Knud Vincents, medlem af Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget
    Telefon 20 45 97 98
  • Jørgen Grüner, formand for Miljø-, Plan-, og Landdistriktsudvalget
    Telefon 92 43 82 28

 Pressemeddelelse den 5. marts 2019