Nyt tiltag skal skabe mere liv i forsamlingshusene

Kultur- og Fritidsudvalget vil have mere liv i forsamlingshusene. Der-for har de bevilliget penge til et projekt, som skal være med til at trække foredragsholdere og musikere til.

Musik og foredrag skal være med til at gøre forsamlingshusene til kulturelle samlingssteder.Det mener Kultur- og Fritidsudvalget, som tirsdag på deres møde bevilligede penge til projektet ”Liv i forsamlingshusene”. Det betyder, at Slagelse Kommune både hjælper med at finde relevante kulturaktiviteter og samtidig betaler halvdelen af udgifterne til arrangementerne. På den måde begrænses den økonomiske risiko, som forsamlingshusene løber, når de arrangerer kulturaktiviteter.

- Jeg er glad for, at hele udvalget var enige om at støtte projektet. Vores forsamlingshuse er hjørnestenen i vores lokalsamfund. De er med til at skabe liv og gøre det til gode steder at bo. Det vil vi gerne støtte, siger næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Britta Huntley (A).

”Liv i forsamlingshusene” er inspireret af Kalundborg Kommune, som har haft gode erfaringer med et lignende projekt. Det var allerede på den politiske dagsorden i 2017, men det måtte opgives, fordi udvalget ikke kunne finde penge til det på daværende tidspunkt. Nu har udvalget bevilliget pengene til i første omgang sæsonen 2019/2020. Derefter skal projektet evalueres.

- Jeg håber, at vi kan være med til at støtte de lokale ildsjæle, så det bliver lettere for dem at arrangere kulturaktiviteter. I første omgang er vi enige om, at vi prøver det af og evaluerer projektet, men vi har allerede stort fokus på landdistrikterne, og jeg forventer, at det her vil booste landdistrikterne endnu mere, siger Troels Brandt (B), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Flere oplysninger

  • Næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget Britta Huntley
    Telefon 23 80 44 53
  • Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Troels Brandt
    telefon 61 15 35 16

Pressemeddelelse den 7. marts 2019