125 km stafet sætter fokus på fællesskaber

Stafetten tager på tur rundt mellem en lang række forskellige fællesskaber.

Hvad kan lokale ildsjæle skabe og stable på benene, hvis de går sammen? En hel del i Slagelse Kommune! Som en del af Sundhedsugen i uge 41 vil en fysisk depeche blive sendt afsted mandag den 7. oktober fra Korsør og bevæge sig rundt i det meste af kommunen for at slutte i Skælskør fredag den 11. oktober. På sin vej rundt vil den blive båret af, cyklet med, løbet med, svømmet med osv. af en lang række fællesskaber. Målet er at synliggøre de mange forskellige fællesskaber, som findes inden for kommunegrænsen og at åbne op for dannelsen af nye fællesskaber på tværs. 

Ø-hop, fællesspisning og på tur til lands, til vands og måske også i luften. Det er blot nogle af de aktiviteter, som forskellige fællesskaber skal sende en depeche på tur rundt til. Elever fra FGU Syd- og Vestsjælland har fremstillet den fysiske depeche, som starter i Korsør den 7. oktober, hvor lokale foreninger og fællesskaber vil sende den afsted. Herefter sørger en masse fællesskaber for at bringe stafetten rundt gennem byer og lokalområder i kommunen.

Nye fællesskaber kan opstå

- Stafetten er et rigtig godt og flot eksempel på, hvad et fællesskab kan gøre, når gode frivillige kræfter går sammen om en idé og i fællesskab udvikler den. Folkesundhed i Slagelse Kommune og Frivilligcenter Slagelse er initiativtagere til stafetten, og herefter har forskellige fællesskabende aktører vist interesse for at deltage og meldt sig som medarrangører eller tovholdere på aktiviteter undervejs i stafetten. Uden alle de lokale ildsjæles engagement og vilje til at skabe denne fælles begivenhed kunne så stor en fælles event ikke lade sig gøre. Tak til alle som vil være med til at synliggøre de mange fællesskaber, som er rundt om i kommunen. Måske giver denne stafet også anledning til, at flere kan komme med i de eksisterende fællesskaber, eller at nye fællesskaber kan opstå, siger formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz (A)

Depechen vil blive transporteret rundt fra hånd til hånd og bl.a. gøre holdt undervejs i Vemmelev, Stillinge, Slagelse, Bisserup, på Omø og for til sidst at slutte i Skælskør. Stafetten bliver båret af lokale interesseorganisationer, idrætsforeninger, lokalråd, aktivitetscentre, skoler, børnehaver mm. som ønsker at vise deres fællesskab frem, mens de inviterer nye borgere ind i fællesskabet. Der vil i løbet af ugen være forskellige aktiviteter/events, som alle har mulighed for at deltage i.

- Målet med stafetten er at synliggøre den store mangfoldighed af fællesskaber, som er rundt om i kommunen. Mange er allerede del af et fællesskab, men gennem stafetten håber vi at åbne op for nye samarbejder og fællesskaber på tværs. Vi ved, at det at indgå i et fællesskab har stor betydning for vores mentale trivsel, og netop derfor er det så vigtigt, at vi understøtter de mange fantastiske fællesskaber, som vi har i vores nærmiljø. Samtidig er stafetten en god mulighed for at vise frem, hvad de mange fællesskaber kan og hvor meget de egentlig kan stable på benene, når de gør det sammen på tværs. Vi er rigtig glade for, at så mange har taget idéen til sig og støtter op om arrangementet. Skulle der være nogen som ønsker at deltage med en aktivitet i løbet af ugen, som involverer depechen, så er der stadig mulighed for at blive en del af stafetten, siger udviklingskonsulent Maria Bjerring Zangenberg.

Når depechen slutter i Skælskør rundes stafetten af med en fest som både hylder frivilligheden og fællesskabet. Her inviteres alle som har fragtet depechen rundt i løbet af ugen til fest i Det Røde Pakhus, hvor der vil være en afsluttende event med fokus på ABC for mental sundhed, og en musisk intervention faciliteret af Total Hip Replacement og House of Corr med gæsteoptræden v/direktør Ida Corr.

Aktiviteter og ruten

Alle aktiviteter og ruten for depechen opdateres løbende og kan fra midten af september ses både her på hjemmesiden og på facebook.

 Du kan stadig nå at komme med

Hvis man ønsker at blive en del af stafetten, så er der stadig mulighed for det.  Initiativtagerne bag kan formidle kontakten til de relevante tovholdere, så kontakt enten Lykke Pedersen eller Maria Bjerring Zangenberg.

Flere oplysninger

 • Formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz
  Tlf. 20 29 58 66 
  Mail: aliya@slagelse.dk


 • Lykke Pedersen
  Centerleder, Frivilligcenter Slagelse
  Mail: lp@frivillig-slagelse.dk
  Tlf: 51 40 90 73


 • Maria Bjerring Zangenberg
  Udviklingskonsulent i Folkesundhed
  Mail: mapet@slagelse.dk
  Tlf: 61 14 09 27

Pressemeddelelse 6. september 2019