Landdistriktsprisen skal hylde den fælles indsats på landet

Til november bliver den årlige Landdistriktspris uddelt. Men allerede nu er det tid til at indstille værdige projekter og indsatser, som har gjort sig fortjent til prisen.

Det er fællesskabet og det, at man går sammen og finder løsninger til gavn for lokalsamfundet, som Landdistriktsprisen skal hylde. Det er baggrunden for, at det igen i år bliver understreget, at man ikke kan indstille enkelte ildsjæle til prisen. Der skal være minimum to og gerne flere, som er med i projektet, for at komme i betragtning til Landdistriktsprisen.

- Vi vil gerne sætte fokus på, hvor meget selv mindre samfund kan opnå, hvis man arbejder sammen og i fællesskab løfter et projekt. Det er med til at skabe sammenhold i de mindre samfund i landdistrikterne, og det vil vi gerne hædre med Landdistriktsprisen, siger næstformand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget Anne Bjergvang (A).

Landdistriktsprisen bliver uddelt en gang om året, og meningen er, at den skal hylde de fælles indsatser, som er med til løfte livet udenfor Korsør, Skælskør og Slagelse. Sidste år gik den fornemme pris til ildsjælene, som har forvandlet Bisserups gamle missionshus til BIS’ koppen - et mødested for byens borgere. Nu er det tid til at indstille projekter og indsatser, som har gjort sig fortjent til Landdistriktsprisen 2019.

- Vi har mange ildsjæle, som sætter gang i masser af spændende projekter i vores landdistrikter. Det er dem, vi gerne vil sætte spotlys på med Landdistriktsprisen, og derfor håber jeg, at vi får rigtig mange forslag til indstillinger, siger medlem af Miljø-, Plan-, og Landdistriktsudvalget Pernille Ivalo Frandsen (V).

Forslag til kandidater til prisen kan sendes til landdistriktsudvikling@slagelse.dk senest den 23. oktober. Send en beskrivelse af projektet sammen med billeder, som illustrerer det indstillede projekt eller indsats. Vinderen af Landdistriktsprisen 2019 bliver afsløret i forbindelse med den årlige Landdistriktskonference, som bliver afholdt den 26. november på Gerlev Idrætshøjskole.

Fakta om Landdistriktsprisen

Landdistriktsprisen uddeles en gang om året og består af 10.000 kr., en indgraveret messingplade og et træ til udplantning.

For at blive indstillet til Landdistriktsprisen skal projektet/indsatsen:

 • Være foregået udenfor Korsør, Skælskør eller Slagelse
 • Være gennemført af en gruppe på minimum to eller flere
 • Afspejle viljen og evnen til at forbedre vilkårene i landdistrikterne
 • Virke som inspiration og fremstå som eksempel til efterfølgelse i andre sammenhænge i kommunen.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Næstformand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget Anne Bjergvang
  Telefon 50 43 51 50
 • Medlem af Miljø-, Plan-, og Landdistriktsudvalget Pernille Ivalo Frandsen
  Telefon 28 71 53 21
 • Borgerkonsulent Anne Larsen Justiniano
  Telefon 24 48 53 15

Pressemeddelelse den 23. september 2019