Skiftes til at gå på arbejde

Alternativ til afskedigelser

Der er ikke den travlhed hos Slagelsekiropraktoren, som der plejer at være. Faktisk er her stille. Kun akutte og særligt behandlingskrævende patienter møder op i klinikken. Det afspejler sig også på medarbejderfronten i disse dage. Halvdelen af de 6 medarbejdere er på jobbet, resten er hjemme. I næste uge møder de til gengæld ind, og bytter i en uges tid plads med kollegerne. Derefter skifter de atter. Denne arbejdsfordeling er uvant, men affødt af Coronaepidemien der lige nu udfordrer dagligdagen hos os alle. Også hos Slagelsekiropraktoren.

- I denne tid opretholder vi kun et nødberedskab med en reduceret medarbejderstab. Som konsekvens af Coronaepidemien har vi færre patienter, og derfor er behovet for, at alle vores medarbejdere er på arbejder ikke det samme. Vi har ikke ønsket at afskedige medarbejdere, men valgt en ordning med arbejdsfordeling, som er den optimale løsning for os, i den situation vi er i, siger ejer af Slagelsekiropraktoren, Nis Alnor.

Arbejdsfordeling fastholder staben

Fra midten af marts og frem til 30. juni arbejder medarbejderne i klinikken på skift én uge ad gangen. En ordning, som alle medarbejdere kan se fornuften i og har accepteret. Også fordi alternativet var mere drastisk.

- Vi har talt situationen igennem på klinikken. Alle kan se, at vi på 3-4 måneders sigt, ikke kan køre videre på samme måde som før med et vigende patientantal. Så for at undgå afskedigelser er arbejdsfordelingen det bedste i en svær tid. Og alle er glade for at komme på arbejde og på den måde stadigvæk både have et fagligt og socialt indhold, siger Nis Alnor.

For Slagelsekiropraktoren har det afgørende betydning, vurderer Nis Alnor, at medarbejderne bevarer tilknytningen til arbejdspladsen. Dels er der investeret meget tid og energi i at have en faglig kompetent medarbejderstab, der fungere godt fagligt og socialt. Og dels har patienterne og medarbejderne også opbygget et godt og tillidsfuldt forhold, som er meget værdifuldt.

God sparring

Nis Alnor blev opmærksom på ordningen om arbejdsfordeling via medierne og gennem Dansk Kiropraktor Forening. Derfor havde han også orienteret sig om vilkårene for at få godkendt en arbejdsfordeling, inden han kontaktede Virksomhedsservice i Jobcenter Slagelse, hvor arbejdsfordelingen skal anmeldes.

- Vi har fået fin hjælp fra Jobcenter Slagelse blandt andet til at finde rundt i de forskellige blanketter, der skal udfyldes i forbindelse med vores arbejdsfordeling. Allerede samme dag, som jeg henvendte mig til Jobcenter Slagelse, var alt papirarbejdet gjort, og ansøgningen sendt afsted, lyder det tilfredst fra Nis Alnor.

På klinikken arbejdes der nu på skift frem til slutningen af juni. Skulle situationen ændre sig undervejs, og flere patienter finder vej til Slagelsekiropraktoren, så kan ordningen justeres, så den disse patienter kan tilbydes behandling. Imens har både Nis Alnor og hans personale kontakt med hinanden, med patienterne og med det gode arbejdsfællesskab.

Flere oplysninger

Hvis du ønsker flere oplysninger, er du velkommen til at kontakte

  • Virksomhedsservice, Jobcenter Slagelse
    virksomhedsservice@slagelse.dk
    Tlf. 29 11 42 00