Studerende giver bud på fremtidens Trelleborg

24 studerende på Bachelor i Visuelt Design på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) har givet forslag til mulige designløsninger, til inspiration for fremtidens formidling og udformning af vikingeborgen Trelleborg.

De studerende har hen over foråret løst opgaven indenfor de to studieretninger visuel kommunikation og spil -og interaktion. Det er der kommet en lang række forskellige og meget spændende designløsninger ud af.

- Det har været rigtig spændende at se hvordan unge, dygtige designere forestiller sig at moderne design og formidling spiller sammen med Harald Blåtands tusinde år gamle ringborg, siger Britt Caroline Juul, projektleder for Ny Trelleborg i Slagelse Kommune.

De studerende har arbejdet med en række centrale design og formidlings problemstillinger i forbindelse med etablering af Ny Trelleborg som besøgscenter under Nationalmuseet.

- Arbejdet med de studerende fra KADK og deres forslag har været en klar øjenåbner og stor inspirationskilde i udviklingen af Trelleborg som internationalt oplevelses- og videncenter. Flere af projekterne kan sagtens tænkes ind i de nye formidlingskoncepter og præsentationsformer, siger Anne-Christine Larsen, Museumschef Trelleborg, Nationalmuseet.

- Projektet har haft fokus på at tænke design og formidling ind i den konkrete kontekst. Derfor har studerende skulle udvikle designløsninger, der knytter sig stedet og bidrage med løsninger, der kan udvikle stedet til at blive et interaktivt, lærerigt og spændende sted for besøgende, siger Tine Kjølsen, programleder for Visuelt Design ved KADK.

Illustrationen til denne nyhed er fra forslaget af studerende Sophie Vallentin

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Britt Caroline Juul, Projektleder for Ny Trelleborg, Slagelse Kommune,
    telefon 23 82 19 74
  • Anne-Christine Larsen, Museumschef Trelleborg, Nationalmuseet,
    telefon 41 20 63 90
  • Tine Kjølsen, Programleder BA Visuelt Design ved KADK,
    telefon 41 70 15 05

Pressemeddelelse den 19. august 2020