Vi udleverer mundbind til brug i kollektiv trafik

Hvis det er en væsentlig økonomisk byrde for dig at købe mundbind til brug i den kollektive trafik, kan du få udleveret gratis mundbind.

Hvis det er en væsentlig økonomisk byrde for dig at købe mundbind til brug i den kollektive trafik, f.eks. hvis du er på kontanthjælp, integrationsydelse eller blandt de mest udsatte borgere, så kan du få udleveret gratis mundbind.

Krav om mundbind i offentlig trafik

Det er blevet et krav at benytte mundbind i den offentlige trafik herunder busser, toge og færger. Regeringen har i den forbindelse besluttet, at mundbind skal være gratis for borgere, hvor det er en væsentlig økonomisk byrde at købe mundbind herunder borgere på kontanthjælp eller integrationsydelser samt de mest udsatte borgere.

I Slagelse Kommune betyder det, at du kan få udleveret 5-10 gratis mundbind ad gangen, hvis det er en væsentlig økonomisk byrde for dig selv at købe mundbind.

Hvor kan du hente dem?

Har du brug for mundbind, kan du enten henvende dig hos Borgerservice i Skælskør, Korsør og Slagelse eller hos Jobcentret på Kalundborgvej i Slagelse inden for normal åbningstid. Det er ikke nødvendigt at bestille tid. Derudover har væresteder mv. fået mundbind udleveret.

Flextrafik og befordringsforpligtelse

Krav om brug af mundbind i den kollektive trafik gælder i hele landet på alle tidspunkter af døgnet. Kravet om mundbind gælder også for flextrafik, flextur samt på bus- og togstationer. Elever over 12 år, som er tilknyttet den kommunale ordning vedr. befordringsforpligtelse, enten på grund af afstand til skolen eller i forbindelse med farlig skolevej, får udleveret mundbind på den skole de er tilknyttet.

Kravet om mundbind i den offentlige trafik gælder foreløbigt frem til den 31. oktober 2020.

Nyhed 25. august