Ny daginstitution indrettes til bevægelse

Når Børnehuset Nord flytter til Jonslunden, så skal daginstitutionen også være en idrætsbørnehave. Den nye institution bliver designet til fysisk udfoldelse og bevægelse.

Når Børnehuset slår dørene op i nye lokaler i Jonsvangen til næste år, så bliver det også starten på en ny idrætsbørnehave. Den nye daginstitution, som er på tegnebrættet, bliver indrettet, så den kan understøtte fysisk udfoldelse og bevægelse. Og daginstitutionen er også i færd med at blive certificeret som idrætsbørnehave af Dansk Idrætsforbund.

- Krop og bevægelse er enormt vigtig for børnenes læring. Nu får vi nu nogle redskaber og fysiske rammer, så vi kan koble temaerne i de pædagogiske læreplaner med leg og bevægelse. Derfor bliver det også en institution med meget mere bevægelse, som børnene kommer til at møde, siger Børnehuset Nords leder Ole Lund Nielsen.

For at blive certificeret kræver det, at personalet i institutionen bliver efteruddannet, så de også har kompetencerne til at understøtte bevægelse i hverdagen. Derfor er personalet i gang med at ”træne” og lære nye lege, som kan sætte børnene i bevægelse. Men når daginstitutionen er flyttet, så vil børnene også møde en daginstitution, hvor de blandt andet kan klatre på væggene, bruge hinkebanen på gulvet eller løbe om kap på løbebanen på gulvet. Alt sammen for at motivere dem til at bevæge sig.

- Idrætsbørnehaver er ikke et spørgsmål om, at vi skal have flere danmarksmestre. Fysisk udfoldelse og bevægelse kan styrke børnenes læring og trivsel. Derfor har vi fra starten arbejdet på at give børn og personale i Børnehuset Nord optimale rammer for leg og bevægelse, så vi i sidste ende får nogle glade børn med mod på at lære, siger Lis Tribler (A), medlem af Børne- og Ungeudvalget.

Forventningen er, at børnene kan tage den nye daginstitution i brug i sidste halvdel af 2021. Den nuværende bygning, hvor Børnehuset Nord bor, skal som led i helhedsplanen for Ringparken rives ned.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Leder Ole Lund Nielsen, Børnehuset Nord 
    Telefon 30 70 97 40
  • Medlem af Børne- og Ungeudvalget Lis Tribler
    Telefon 20 70 27 80

Pressemeddelelse den 3. december 2020