Tæt samarbejde med Kulturrådet fortsætter

Kultur- og Fritidsudvalget har netop vedtaget en ny samarbejdsaftale med Slagelse Kulturråd fra 2021-2023

Udviklingen af kulturlivet i Slagelse Kommune sker i et tæt samarbejde med Slagelse Kulturråd, som repræsenterer kulturelt interesserede foreninger, institutioner og enkeltpersoner. Sådan bliver det også de kommende tre år, da Kultur- og Fritidsudvalget netop har vedtaget en ny samarbejdsaftale med Slagelse Kulturråd fra 2021-2023.  

Samarbejder om topmøde og strategi 

4 gange årligt mødes Kulturafdelingen og Slagelse Kulturrådet for i samarbejde at udvikle kulturlivet. Kulturafdelingen og Kulturrådet har blandt andet samarbejdet om udviklingen af den nuværende kulturstrategi og afholder årligt Kulturtopmødet, som dog blev aflyst i 2020 pga. Corona. Det gode samarbejde fortsætter nu minimum tre år mere, efter Kultur- og Fritidsudvalget har vedtaget en ny samarbejdsaftale.

Vigtig sparringspartner

- Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Slagelse Kulturråd. De er en vigtig sparringspartner for os i Kultur- og Fritidsudvalget, da de har en tæt dialog med foreningerne og dermed ved, hvad der er behov for og efterspørgsel på. De er foreningernes talerør, og derfor har vi stor glæde af samarbejdet med Kulturrådet, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Anders Nielsen (A)

Alsidige og indholdsrige kulturtilbud

Samarbejdsaftalen betyder bl.a., at Kulturrådet høres i principielle og væsentlige sager i forhold til kulturlivet, som løbende behandles i Kultur- og Fritidsudvalget og Byrådet.

- Kulturrådet er en vigtig høringspart og samarbejdspartner både for Kulturafdelingen og os i udvalget. Sammen med deres inspiration, gode idéer og engagement kan vi udvikle kulturlivet og skabe alsidige og indholdsrige kulturtilbud for alle kommunens borgere både børn, unge og voksne, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren (V).

Kulturens stemme bliver hørt

Også i Slagelse Kulturråd ser man frem til at fortsætte samarbejdet.

- Vi er med til at skabe rammer om det kulturelle netværk. Vi tager kulturområdets behov og ønsker op til debat med både Kulturafdelingen og det politiske udvalg, så vi sammen kan udvikle kulturområdet. Vi er glade for samarbejdet, som er med til at sikre, at kulturens stemme bliver hørt, uanset om det er de frivillige eller professionelle kulturarrangører, som vi samarbejder med, siger formand for Slagelse Kulturråd Hedvig Kofoed.


Hvis man vil vide mere om Slagelse Kulturråd, kan man altid holde sig opdateret på Kulturrådets hjemmeside

Flere oplysninger

Pressemeddelelse 11. december 2020