Pensionister får inspiration til tiden efter arbejdslivet

Alle nye og kommende pensionister inviteres til en inspirationsdag 29. februar til hvordan man som pensionist kan opretholde et aktivt liv.

Når arbejdslivet slutter, giver det nogle nye muligheder for at tage del i aktiviteter, fællesskaber og foreningslivet. Derfor inviterer Slagelse Kommune, Folkesundhed, alle nye eller kommende pensionister til en inspirationsdag. Her står en lang række organisationer, klubber, foreninger og aftenskoler klar til at fortælle om mulighederne for, hvad den nye fritid kan bruges til og muligheden for at blive del af et nyt fællesskab. Inspirationsdagen holdes 29. februar på Gerlev Idrætshøjskole, og det er gratis at deltage.

Når man slutter sin arbejdskarriere og forlader arbejdsmarkedet, ændres tilværelsen på mange måder. Hverdagen får et andet indhold, og der kan pludselig være mange timer til overs i dagligdagen. Derfor vil Slagelse Kommune, Folkesundhed gerne inspirere til, hvordan man som pensionist kan opretholde et aktivt liv.

Et aktivt liv efter arbejdslivet

- Når man slutter sit arbejdsliv, åbner det samtidig også døren til et nyt spændende liv med mere plads og friheden til at starte på noget nyt. Vi vil rigtig gerne inspirere nye og kommende pensionister til, hvordan man får et aktivt liv efter arbejdslivet ved at vise nogle af de mange aktiviteter og fællesskaber, som er rundt om i kommunen. Jeg håber, rigtig mange vil benytte muligheden for at blive inspireret til, hvad fritiden fremover også kan bruges til, siger formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz (A). 

Deltagerne på inspirationsdagen kan se frem til at få input til alt fra frivilligt engagement, kunst, kultur og musik til information og rådgivning når forskellige organisationer, klubber, foreninger og aftenskoler giver ideer til et aktivt liv efter arbejdslivet. Derudover byder dagen også på teaterforestilling og lækker forplejning. Omdrejningspunktet for dagen er bl.a. vigtigheden af at danne og indgå i meningsfulde fællesskaber.

Meningsfulde fællesskaber styrker trivslen

- Når man arbejder er man automatisk en del af et fællesskab på sin arbejdsplads. Forskningen viser, at meningsfulde fællesskaber styrker individets trivsel. I Slagelse Kommune arbejder vi målrettet med at styrke borgernes trivsel og deres mentale sundhed. Derfor vil vi gerne vise nogle af de mange fællesskaber, som der er mulighed for at blive del af, siger udviklingskonsulent i Folkesundhed Maria Bjerring Zangenberg.

Tilmelding

Tilmeldingsfristen er den 20. februar.

Flere oplysninger

  • Formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz
    Tlf. 20 29 58 66
    Mail aliya@slagelse.dk   


  • Udviklingskonsulent i Folkesundhed Maria Bjerring Zangenberg
    Tlf. 61 14 09 27
    Mail mapet@slagelse.dk 

Pressemeddelelse 3. februar 2020