Slagelse Musikhus vil være regionalt spillested

Musikhuset har ambitioner om at blive et regionalt knudepunkt for det rytmiske musikliv i Vestsjælland

Slagelse Musikhus tiltrækker i dag gæster fra nær og fjern på grund af alsidighed, beliggenhed og et højt aktivitetsniveau. Derfor har musikhuset også ambitioner om at blive et regionale knudepunkt for det rytmiske musikliv i Vestsjælland.  Med opbakning fra Kultur- og Fritidsudvalget søger Musikhuset Statens Kunstfond om at blive regionalt spillested fra 2021-2024. 

Kvalitetsprægede koncerter, kulturarrangementer inden for en bred ramme af stilarter, fokus på tilbud til børn og unge og understøttelse af den lokale musikkultur med faciliteter og aktiviteter for især unge talenter. Det er blot nogle af de tilbud og muligheder, som kendetegner Slagelse Musikhus i dag. Håbet og ambitionen er dog at udvikle musikhuset, så det aktive musikmiljø i endnu højere grad end i dag kan understøttes og udvikles. Kultur- og Fritidsudvalget støtter Musikhuset ambitioner og bakker op om ansøgningen om at blive regionalt spillested frem til 2024.

Stor betydning for musik- og kulturlivet

- Musikhuset har stor betydning for udviklingen af Slagelse Kommunes musik- og kulturliv, og derfor bakker vi i udvalget op om ansøgningen om at blive regionalt spillested. Vi har i dag et aktivt musikmiljø, og mulighederne som følger med ved at blive regionalt spillested vil bl.a. betyde, at musikhuset i endnu højere grad kan understøtte musikmiljøet og især børns og unges engagement i musikken som omdrejningspunkt for talentudvikling og fællesskab om musik, siger næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Britta Huntley. (A)

Vestsjælland på det musikalske landkort

- De Radikale finder, at et Regionalt spillested udbygger byrådets vision for, at blive de studerendes foretrukne uddannelses- og bosætningsby udenfor København. Der er tale om en investering på kulturområdet, der er anselig, og vi har derfor samtidig forventninger til Musikhusets evner i relation til inden for en kort årrække at blive i stand til, at drive deres kulturinstitution på markedslignende vilkår, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Troels Brandt. (B)

Musikalsk løft og ekstra kræfter

- At få et regionalt spillested i Slagelse vil give musiklivet i hele regionen et enormt løft. Slagelse Musikhus vil få nogle nye kræfter til at arbejde med kulturel dannelse, talentudvikling, til at præsentere meget mere ny musik fra vækstlaget og de smalle genrer og til at inddrage frivillige i langt højere grad. Det vil give os mulighed for at lave mere for og med de unge, de over 8000 studerende fra et kæmpe opland samt mere for børn. Det er så vigtigt at kunne fastholde og tiltrække de unge og nye borgere i vores udfordrede region, og her er stærke fællesskaber omkring et levende og aktivt musik- og kulturliv helt afgørende.  Det kan Slagelse Musikhus som nyt Regionalt Spillested spille en væsentlig rolle i, siger direktør for Slagelse Musikhus Anette Borg.

Flere oplysninger

  • Næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Britta Huntley
    Tlf. 23 80 44 53
    Mail brhun@slagelse.dk

Pressemeddelelse 28. februar 2020