Lokal bilforhandler vinder udbud med hybrid-biler

Fremover kommer medarbejdere i Slagelse Kommune til at køre i lokalt leverede hybrid-biler, som både kører på el og benzin.

Når hjemmehjælperen starter bilen og kører ud til de ældre, så kommer det i fremtiden til at foregå i en hybrid-bil. Det står klart efter, at Slagelse Kommune netop har haft bilflåden i udbud.

Slagelse Kommune havde to udbud, dels om leasing af 143 biler og dels om leasing af 9 varevogne. Udbuddet af de 143 biler blev vundet af den lokale Toyota-forhandler Autohallen A/S med et tilbud på Toyota Yaris Hybrid, som delvist kører på el. Udbuddet af de 9 varevogne blev vundet af en anden lokal bilforhandler Brian Madsen A/S, Peugeot, med et tilbud på Peugeot Van Partner.

Toyota Yaris Hybrid kører ca. 20 procent længere på literen end den konventionelle Toyota Yaris og med de forventninger til, hvor mange kilometer de nye biler kommer til at køre i de fire år aftalen løber, betyder det en Co2-besparelse på ca. 1.104 tons i forhold til den almindelige Toyota Yaris.

Det har ikke været et kriterie i udbuddet, at bilerne skulle være hybridbiler. Vinderne er fundet på baggrund af vurderingskriteriet ’Det økonomisk mest fordelagtige tilbud’. Det vil sige en beregning af den samlede omkostninger set over alle fire år inkl. leasingudgift, grøn ejerafgift, brændstofforbrug, over/underkørte kilometer og service. Slagelse Kommune er derfor på linje med FN’s verdensmål, idet flere parametre end blot bilens anskaffelsespris, tænkes ind.

I vurderingen af tilbuddene er også indgået et kvalitetskriterie, hvor der er lagt vægt på ergonomi og en arbejdspladsvurdering. Bilerne kommer til at fungere som arbejdsredskab på især hjemme- og sygeplejeområdet, hvor ud- og indstigning er vigtige parametre på lige fod med køreegenskaber, udsyn, og sikkerhedsudstyr. Personale fra hjemme- og sygeplejen har derfor også været med til at udforme vurderingskriterierne, og de har også deltaget i forbindelse med test og afprøvning af de tilbudte biler.

De første biler leveres i maj måned 2020 og aftalen løber frem til 2024.

Billedtekst: Bilen på billedet er det valgte model, som Slagelse Kommunes medarbejdere kommer til at køre i, men kommunens biler kommer til at være metalgrå.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Indkøb og Forsikringschef Henrik Krøyer Larsen
    Telefon 28 80 14 10

Pressemeddelelse den 31. januar 2020