Nymarkskolen bliver Danmarks første idrætsskole

21. januar certificeres Nymarkskolen som Danmarks første idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College.

Nymarkskolen i Slagelse har siden 2015 valgt at fokusere ekstra på idræt. Derfor har eleverne bl.a. fem ugentlige idrætslektioner, og det gælder uanset hvilken årgang man går på. Derudover skal alle elever til afgangsprøve i idræt i 9. klasse. Kvalificeringen og opprioriteringen af idræt betyder, at Nymarkskolen den 21. januar certificeres som Danmarks første idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College.

Fokus på bevægelse i fagene 

Undervisning i idræt er obligatorisk for alle elever i folkeskolen. På Nymarkskolen i Slagelse får eleverne ekstra god mulighed for at få pulsen op, fornemme rytmen og tænke over, hvad der sker, når man bruger sin krop og er i bevægelse både individuelt og sammen med andre. Skolen har nemlig prioriteret idræt i en særlig høj grad. Alle skolens idrætslærere har f.eks. gennemgået et kompetenceudviklingsforløb, og alle øvrige medarbejdere har ligeledes gennemført et kompetenceløft med fokus på bevægelse i fagene og den indvirkning det har på læringen. Derfor modtager skole en certificering som idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College. Skolen modtager et bevis for certificeringen tirsdag den 21. januar 2020 kl. 15-16 på Nymarkskolen, Østre Allé 67, påadministrationsgangen.

Sundhed, bevægelse og læring

- Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi som den første folkeskole i Danmark får en certificering som idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College. Certificeringen som idrætsskole betyder, at vi forpligter os til at inddrage bevægelsesaktiviteter i hver lektion, som har til formål at fremme læring og trivsel. Nymarkskolen har altid haft en stærk sundhedsprofil. Vi har engagerede og uddannede idrætslærere og gode faciliteter til idrætsaktiviteter. Certificeringen er derfor med til at bakke op om den gennemgående røde tråd på skolen, som skaber sammenhæng mellem sundhed, bevægelse og læring, siger skoleleder på Nymarkskolen René Nielsen.

Spor for idrætstalent 

Certificeringen skal også ses i tråd med skolens spor i udskolingen (7-9. kl.)  for idrætstalentelever, som eleverne søger om optagelse til fra hele kommunen og nabokommuner. Idrætstalentsporet er for elevers som dyrker målrettet sport og gerne vil forene det med deres faglige udvikling. Udover den obligatoriske undervisning er der morgentræning to gange om ugen. Træningen varetages af højt kvalificerede trænere og tager udgangspunkt i enten deres idræt eller en grundlæggende fysisk træning.

Idrætsmuligheder med plads til alle

- Bevægelse og læring er tæt forbundet. En idrætsskole skal derfor både være sjov, sund, udfordrende og lærerig for alle elever. Det har Nymarkskolen skabt ved at fokusere på at udvikle en idrætsskole, som tilgodeser alle elever og med et særligt tilbud til talentudøvere, som gerne vil dyrke sit talent i kombination med sin faglige udvikling. Jeg glæder mig til at følge Nymarkskolen som en idrætsskole fuld af bevægelse og idrætsmuligheder med plads til alle, siger borgmester John Dyrby Paulsen.

Flere oplysninger

 • Skoleleder på Nymarkskolen René Nielsen
  Tlf. 20 18 44 00
  Mail renie@slagelse.dk


 • Leder af Idræt, Fritid og Faciliteter Christian Abildgaard
  Tlf. 24 90 91 34
  Mail ca@slagelse.dk

 • Talent- og facilitetskonsulent Oliver Carlson
  Tlf. 51 36 45 11
  Mail olica@slagelse.dk

Pressemeddelelse 16. januar 2020