Sansernes Fest vinder årets handicappris

Handicappris 2019 går til bo- og aflastningstilbuddet Heimdal, som skaber nye fællesskaber med ”Sansernes Fest”.

Temaet for Handicapprisen i 2019 er at sætte fokus på fællesskaber, og handicaprådet har valgt at give prisen og de medfølgende 10.000 kroner til bo- og aflastningstilbuddet Heimdal i Slagelse. De får prisen fordi de hvert år afholder ”Sansernes Fest”, som knytter bånd mellem de børn og unge som bor der, og mellem de pårørende, frivillige og medarbejdere som sammen skaber festen.

- Sansernes Fest er et fantastisk arrangement, hvor tidligere og nuværende medarbejdere, frivillige og pårørende arrangerer en fest for børnene med klovne, dyr og koncerter rettet særligt mod børn og unge med handicap. Vi i Handicaprådet vil gerne belønne dette fantastiske initiativ, og de skønne mennesker, som skaber oplevelsen for både børn og voksne, siger Ole Andersen, formand for handicaprådet.

Handicaprådet fremhæver ”Sansernes Fest” som et godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre når dygtige medarbejdere, kommune og frivillige går sammen om at skabe oplevelser for børnene. På Heimdal er de stolte over prisen, fordi den anerkender en stor, fælles indsats.

- Vores dygtige medarbejdere går sammen med de frivillige om at skabe en fest, som børnene virkelig lever sig ind i. Vi har med sårbare børn og unge at gøre, som har samme behov for nærhed og fællesskab som os andre. Sansernes fest understreger vores fællesskab, og gør det på børnenes præmisser, siger leder af Heimdal, Thomas Jensen.

Det er Slagelse Kommune som i samarbejde med Handicaprådet uddeler Handicapprisen. Formand for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser i Slagelse Kommune, Steen Olsen (A), ser ”Sansernes Fest” som en understregning af det stærke fællesskab i kommunen:

- Vi støtter den årlige uddeling af handicapprisen, fordi vi vil belønne de ildsjæle, som gør den ekstra indsats for at handicappede føler sig som del af vores fællesskab. ”Sansernes Fest” er et stærkt eksempel på, hvad man kan udrette, når mennesker er den bedste udgave af sig selv. Et stort og velfortjent tillykke herfra. 

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Ole Andersen, formand for Handicaprådet,
    telefon 26 20 60 32
  • Thomas Jensen, leder på Heimdal,
    telefon 58 57 41 76
  • Steen Olsen, formand for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser,
    telefon 20 45 57 32

Pressemeddelelse den 20. januar 2020