Detektiver søges til jagten på vilde væsner

Otte gange i sommerferien kan børn sammen med deres familie komme på jagt i den vilde natur og søge efter seje, vilde og sjove dyr og planter.

Otte gange i sommerferien kan børn sammen med deres familie komme på jagt i den vilde natur og søge efter seje, mærkelig, vilde og sjove dyr og planter rundt om i Slagelse Kommune. Arrangementerne laves i samarbejde med Slagelse Naturskole og Kommunale Ejendomme, som søger for at alt grejet som lup, net og hvad en detektiv ellers har brug for i sin jagt er klart. Arrangementerne er gratis at deltage i, men kræver tilmelding. Første gang er på tirsdag den 30. juni kl. 10-12 i Skoleskoven ved Sorøvej i Slagelse.

Hvilke planter og dyr er der egentlig rundt om i vores natur? Det får børn og deres familie nu mulighed for at blive klogere på, når Slagelse Kommune laver otte ekstraordinære sommerarrangementer rundt omkring i hele kommunen. Fokus vil være på biodiversitet, bæredygtighed og verdensmålene, når børnene skal fordybe sig i dyr og planter i deres nærområde.

Mini-bioblitz gør os klogere på naturen

- Naturarrangementerne har form som en mini-bioblitz, hvor vi går på jagt efter seje, mærkelig, vilde og sjove dyr og planter. Et BioBlitz går ud på at undersøge et særligt område for arter og så registrere dem, man finder. På den måde kan vi sammen blive klogere på den natur, som vi står midt i. Arrangementerne understøtter undervisningen i natur og teknik, og vi vil samtidig skabe øget opmærksomhed omkring verdensmålene og vigtigheden af at forholde sig til biodiversitet og bæredygtighed. Alt sammen på en sjov og letforståelig måde ude midt i naturen i samarbejde med en naturvejleder, siger Tine Nord Raahauge fra Slagelse Naturskole.

Alle dyr og planter registreres

Arrangementerne afholdes i et tværfagligt samarbejde mellem Slagelse Naturskole og Kommunale Ejendomme, som sørger for at kommunens Udeskoletrailer, som ellers normalt bruges til udeundervisning på skolerne, er med rundt, så bl.a. net og lup er på plads samt både værnemidler og hjælp til at bruge dem undervejs. Herefter kan den vilde jagt på naturens planter og dyr sættes i gang og måske give ny viden om, hvad naturen gemmer på i vores lokalområde.

- Alle de dyr og planter, som børnene finder, bliver registreret. Og skulle vi gå hen og finde en sjælden, eller på anden måde spændende art, så giver vi naturligvis vores viden videre til biologerne i Natur, Vej og trafik i Slagelse Kommune, fortæller naturvejleder Nina Mourier, som er med og laver alle arrangementerne.

Husk tilmelding

Naturaktiviteterne finder sted på otte forskellige lokaliteter, fordelt ud over kommunen, så der er god mulighed for, at alle kan være med, uanset hvor man bor. Dog er der pga. Corona en begrænsning på antal deltagere, og derfor kræver arrangementerne tilmelding. Arrangementerne anbefales for børn fra seks år og op efter, og de skal være i selskab med en voksen.

Slagelse Kommune har modtaget støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet til ekstraordinære sommerferieaktiviteter for børn mellem 6-17 år, som bl.a. går til afholdelse af naturarrangementerne.

Flere oplysninger

Pressemeddelelse 26. juni 2020