På tur i strandkanten med FNs verdensmål i børnehøjde

Som en del af 20 Blå Flag-arrangementer fordelt over sommeren sætter vi i år fokus på verdensmålene.

Når man er barn, så kan FNs verdensmål for bæredygtig udvikling virke ret abstrakte. Men selvom man er lille, så er det stadig vigtigt, at man ved hvorfor og hvordan man passer bedst på naturen. Hvis man skal lære om naturen, så gør man det bedst, mens man er i naturen. Derfor sætter Slagelse Kommune som en del af 20 Blå Flag-arrangementer fordelt over sommeren i år fokus på verdensmålene ikke mindst den 30. juni, hvor stranden og havet skal undersøges for microplast til en sjov og lærerig dag i strandkanten.

Billeder af kaskelothvaler med maven fuld af plastikposer og havfugle filtret ind i fiskenet. Det har de seneste år været medvirkende til, at der er kommet ekstra fokus på plastikforurening og microplast i havene. Til Blå Flag-arrangementerne den 30/6, 9/7 og 14/7 får børn ved hjælp af bl.a. plankton-net og stereolup mulighed for at undersøge både vandet og sandet for indhold af microplast og samtidig blive klogere på livet i havet.

På opdagelse med lup og net

-  Større stykker plast nedbrydes af sollyset og saltvandet. Derefter optages de af mindre organismer, der lever i havet, og på den måde kommer plasten ind i kredsløbet. Det er et vigtigt budskab at få fortalt, og det må gerne ske på en vedkommende måde, så vi alle husker det. Børnene kan derfor se frem til en både sjov og lærerig dag, hvor vi sammen går på opdagelse med lup og net i jagten på microplast på land og i vand. Undervejs tager vi en snak om, hvad vi alle sammen kan gøre i dagligdagen for at mindske plastikforureningen i vores natur, siger leder af Slagelse Naturskole Tine Nord Raahauge, som er med til at arrangere aktiviteterne.

Sjov og lærerig dag langs kysten

Der er i år arrangeret 20 Blå Flag arrangementer, som alle indledes med lidt information omkring FNs verdensmål tilpasset børnehøjde.

- Verdensmålene omkring ressourceforbrug, livet i havet og klimaindsats passer rigtig godt ind i vores Blå flag-arrangementer, så derfor har vi i år valgt at tage det med som en del af en sjov og lærerig dag langs kysten. Samtidig så får alle deltagere i år en badge med verdensmålene, som skal minde os om også bagefter, at det er vigtigt, at vi passer på naturen, så vi også i fremtiden kan nyde den. Vi glæder os til at se rigtig mange til årets Blå Flag-arrangementer, siger projektleder Marianne Have fra Slagelse Kommune.

Se programmet og husk tilmelding

Pga. corona og forsamlingsforbud er der i år indført tilmelding til Blå Flag-arrangementerne. Alle arrangementerne er gratis. Der vil i år være en ekstra hjælper til stede ved alle arrangementerne, som sikrer der sprittes af, holdes afstand og tjekker tilmelding.

Flere oplysninger

Pressemeddelelse 26. juni 2020