Husk mundbind eller visir

Der er kommet nye restriktioner for brug af mundbind og visir på indendørs offentlige steder.

Fra den 29. oktober træder de nye regler om brug af mundbind eller visir indendørs i kraft, de steder hvor offentligheden har adgang. Det betyder, at du skal bruge mundbind mange af de steder, hvor du kommer i kontakt med Slagelse Kommune.

Mundbind eller visir i offentlige bygninger

Når du besøger Slagelse Biblioteker og Borgerservice, vores kulturinstitutioner, lokalarkiver, svømmehaller, idrætshaller eller lignende skal du bære mundbind eller visir, når du er indendørs.

Du kan tage mundbindet eller visiret af igen, når du går i gang med at dyrke idræt, eller når du sidder ned f.eks. til et møde. Men husk at tage mundbind eller visir på igen, når du rejser dig, eller hvis du blot går rundt og f.eks. kigger på bøger eller venter i kø.

Hvis du er det mindste i tvivl, så spørg det pågældende sted, hvilke regler der gælder.

Skoler og dagtilbud

Det er ikke et krav fra myndighedernes side, at forældre skal bære mundbind, men myndighederne anbefaler fortsat at begrænse forældres tilstedeværelse i institution eller skole.

Det er den enkelte skole som fastsætter retningslinjer i forhold til at begrænse forældre og øvrige gæsters tilstedeværelse på skolen. Det er også den enkelte skole som afgør hvorvidt forældre/gæster skal anvende mundbind ved indendørs tilstedeværelse. Du er altid velkommen til at kontakte dit barns skole for at høre, hvilke regler der gælder på den enkelte skole.

Gratis mundbind

Hvis dét, at købe og bruge mundbind eller visir, udgør en væsentlig økonomisk byrde – f.eks. hvis man er kontanthjælpsmodtager, på integrationsydelse, studerende med begrænsede midler eller lignende – er der mulighed for, at du kan få udleveret mundbind på Slagelse Bibliotek og Borgerservice samt i Jobcenter Slagelse på Kalundborgvej 59A.

Vi opdaterer løbende listen

Da restriktionerne er nye er der stadig mange situationer, som vi ikke kender de præcise regler for endnu. Vi opdaterer derfor løbende listen over restriktioner på de forskellige områder her på hjemmesiden.

Nyhed 28. oktober 2020 - opdateret 6. november 2020