Genåbning af Slagelse Svømmehal udskydes til januar

Renoveringsarbejdet omkring tagkonstruktionen viser sig at være mere omfattende end først antaget. Af sikkerhedsmæssige årsager udskydes genåbningen samtidig for svømmehallens besøgende frem til 1. januar 2021.

Udvidelse og renovering af Slagelse Svømmehal er i fuld gang. Første del er et større renoveringsarbejde omkring tagkonstruktionen, som nu viser sig at være mere omfattende end først antaget.
Etablering af nyt tag forsinkes derfor med 14 dage. Af sikkerhedsmæssige årsager udskydes genåbningen samtidig for svømmehallens besøgende frem til 1. januar 2021.

Slagelse Svømmehal ligner i den grad ikke sig selv for tiden. Taget er pillet ned og erstattet af et stort sort telt, mens der arbejdes hårdt på at få etableret et nyt tag. Det har dog vist sig, at stålprofilerne som holder tag og facade fast i det bærende stålgitter var i dårligere stand end først antaget. Stålprofilerne skal derfor også skiftes, og det giver en forsinkelse på 14 dage.

Ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt 

- Vi havde håbet, at brugere af svømmehallen kunne komme ind allerede fra oktober, mens etableringen af taget blev færdiggjort, og overdækningen stadig var på. Det har vist sig, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Derfor kommer brugere af Slagelse Svømmehal til at vente til januar, før end de kan hoppe i bassinerne igen, men under et flot nyt tag som kan holde mange år ud i fremtiden, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Løsninger for foreningslivet

Udskydelse af genåbningen får både betydning for svømmehallens besøgende og i høj grad også foreningslivet, som der arbejdes hårdt på at finde løsninger til bl.a. med svømmetider i Korsør Svømmehal.

- Vi vil i udvalget gerne rose foreningerne for at have tænkt kreativt i løbet af både nedlukningen under Corona og i sommerferien, hvor de har tilbudt andre aktiviteter. Det er naturligvis rigtig ærgerligt for vores foreninger herunder svømmeklubberne, at svømmehallen er lukket. Vi er nødt til at se langsigtet, og vi glæder os til at både foreninger og besøgende får en velfungerende facilitet, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen.

- Som forening er vi naturligvis presset på vores svømmeaktiviteter både pga. coronanedlukningen, og fordi vi må undvære Slagelse Svømmehal i en længere periode. Vi har en positiv dialog med kommunen om at finde helhedsorienterede løsninger inden for de rammer som er muligt på nuværende tidspunkt, siger Jørn Birch formand for Svøm Slagelse Korsør.

Flere oplysninger

 • Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen
  Tlf 23 49 04 30
  Mail jorgan@slagelse.dk 


 • Formand for Svøm Slagelse Korsør Jørn Birch
  Tlf. 22 17 53 58

 • Leder af Idræt, Fritid og Faciliteter Puk Kirkeskov Hvistendal
  Tlf. 29 12 42 03
  Mail pukhv@slagelse.dk

Pressemeddelelse 3. september 2020