Sommeren bød på rekordmange aktiviteter

327 aktiviteter herunder vandsportscamp, kreabus, parcour, basketcamp og meget meget mere fik børn og unge glæde af i sommerferien.

Regeringens pulje på 200 millioner kroner til sommeraktiviteter i en coronatid kom også børn og unge i Slagelse Kommune til gode. Hele 96 kreative ansøgninger kom der til puljen på over 2. mio. kr., som Slagelse Kommune fik bevilget. Det gav børn og unge mulighed for opleve 327 aktiviteter herunder vandsportscamp, kreabus, parcour, basketcamp og meget meget mere. Et enigt Kultur- og Fritidsudvalg takker for den store opbakning og de mange kreative aktiviteter, som har givet mulighed for en anderledes og aktiv ferie for børn og unge.   

Lige inden mange gik på sommerferie, var der ekstra travlt hos mange foreninger, ungdomsskolen, kulturinstitutioner m.fl. Med ganske kort varsel fik de mulighed for at søge om økonomisk støtte til helt særlige sommerferieaktiviteter for børn og unge. Den mulighed benyttede rigtig mange sig heldigvis af, og det betød rekordmange sommerferieaktiviteter i en ellers coronapræget sommer.

Tak til de mange arrangører

- Vi er meget imponeret over de mange aktiviteter, som blev stablet på benene hen over sommerferien. Ønsket og viljen til at give børn og unge en ganske særlig ferie har været virkelig stor. Vi vil derfor på hele Kultur- og Fritidsudvalgets vegne gerne takke de mange arrangører for at have brugt store dele af deres egen sommerferie på både at planlægge og afholde de mange forskellige sommerferieaktiviteter. Takket være dem har børn og unge haft et væld af både velkendte og nye aktiviteter at vælge imellem, så sommeren kunne blive ekstra sjov, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Anders Nielsen (A).

- Foråret og sommeren har været præget af COVID-19, hvor vi skulle mindske fællesskaber og socialt samvær. Derfor har det været beundringsværdigt at se, hvordan der ekstraordinært er blevet planlagt og tilrettelagt ikke mindst rigtig mange udendørs arrangementer, som kunne bringe børn og unge tilbage i fællesskaberne. Vi håber i Kultur- og Fritidsudvalget, at de mange ekstra sommerferieaktiviteter har givet arrangørerne en masse gode oplevelser og erfaringer og måske mod på at gentage nogle af aktiviteterne igen til næste sommer eller i en anden sammenhæng, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren (V).

Flere oplysninger

  • Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Anders Nielsen
    Tlf. 40 41 03 43
    Mail andnie@slagelse.dk


  • Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren
    Tlf. 51 64 81 11
    Mail ebahl@slagelse.dk  

Pressemeddelelse 3. september 2020