Udvalg sender tre ruteforslag i høring

Efter sommerferien skal en ny Fribusrute afløse de fire linjer 433, 496, 497 og 498. Mandag besluttede Erhvervs- og Teknikudvalget at sende tre ruteforslag i høring. På baggrund af høringssvarene, vælger udvalget den nye rute.

Erhvervs- og Teknikudvalget besluttede mandag at sende tre ruteforslag til en ny Fribusrute syd for Slagelse i høring. Udvalget besluttede i oktober 2019, at de fire buslinjer 433, 496, 497 og 498 skal nedlægges og erstattes med en ny Fribusrute, som bliver gratis for borgerne. Den nye Fribus skal køre i det samme område, som de fire buslinjer kører i, men den endelige rute er ikke besluttet endnu. Før udvalget træffer den beslutning, kommer de tre ruteforslag i høring frem til den 8. marts.

- De fire buslinjer, vi nedlægger, har i gennemsnit 25 brugere om dagen, og de fleste af dem er skolebørn. Nu prøver vi at lave en Fribus, hvor vi bruger de samme penge, som vi i dag bruger på de fire buslinjer, vi nedlægger, til at lave en Frubusrute. Det betyder, at bussen bliver gratis at køre med, og at bussen også kommer andre end skolebørnene til glæde, siger formand for Erhvervs- og Teknikudvalget Villum Christensen (I).

De tre ruteforslag er alle forslag, hvor bussen kører i en såkaldt ringrute. Det vil sige, at den starter og slutter i samme sted. De tre forslag ser sådan ud:

 • Forslag 1: (Blå) Slagelse – Sørbymagle – Gimlinge – Dalmose – Flakkebjerg - Fårdrup – Gerlev - Slotsbjergby - Slagelse 
 • Forslag 2: (Rød) Skælskør – Boeslunde - Fårdrup – Flakkebjerg – Dalmose – Hyllested - Sønder Bjerge – Eggeslevmagle - Skælskør 
 • Forslag 3: (Grøn) Slagelse – Gimlinge – Sørbymagle – Dalmose – Eggeslevmagle – Skælskør – Boeslunde - Stude – Hemmeshøj – Vemmelev - Slagelse.

Lige meget, hvilken rute, udvalget ender med at vælge, vil der være skolebørn, som er berettiget til transport til og fra skole, som ikke kan bruge Fribussen. Til disse børn bliver der oprettet såkaldt lukkede kørsler. Det vil sige kørsler, hvor skolebørnene bliver hentet på aftalte opsamlingssteder og kørt til skole og tilbage igen om eftermiddagen.

- Vi er opmærksomme på, at Fribus-ordningen ikke kan stå alene. Det vil for at sikre servicen i landdistrikterne være nødvendigt for borgerne at supplere med flextur, som er et tilbud til alle borgere i Slagelse Kommune. Vi vil i den forbindelse sikre, at borgerne får mere kendskab til mulighederne med flextur, siger Anne Bjergvang (A), medlem af Erhvervs- og Teknikudvalget.

- De tre ruteforslag skal ses i sammenhæng med, at der stadig er almindelige busser, som kører i området, selvom vi nedlægger fire buslinjer. De tre forslag, som vi sender i høring, har alle forskellige fordele og ulemper, og derfor indbyder vi borgerne til at vurdere ruterne. På baggrund af de svar, som vi får, vil vi beslutte ruten, siger Henrik Brodersen (O), medlem Erhvervs- og Teknikudvalget.

De tre ruteforslag er i høring frem til den 8. marts, hvor alle interesserede er velkomne til at sende kommentarer og forslag til fribussen@slagelse.dk. I forbindelse med høringen afholdes et borgermøde den 17. februar kl. 18. På grund af corona afholdes mødet som et digitalt videomøde. Alle er velkomne til at deltage, men det kræver tilmelding senest 14. februar via tilmeldingsblanketten, som man finder link til på slagelse.dk/fribussen20.

- Vi ville gerne have holdt borgermødet, som et fysisk møde. Men det er desværre ikke muligt i den nuværende situation. Det er vigtigt for os at høre borgerne, og derfor håber vi, at så mange som muligt vil deltage i det digitale borgermøde, så vi kan få så mange input som muligt, siger Anders Koefoed (V), medlem Erhvervs- og Teknikudvalget.

Alt høringsmaterialet, hvor ruteforslagene fremgår, kan findes på slagelse.dk/hoering fra den 3. februar, og kommentarer kan sendes til Fribussen@slagelse.dk frem til den 8. marts.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Formand for Erhvervs- og Teknikudvalget Villum Christensen
  tlf. 61 15 30 89
 • Medlem af Erhvervs- og Teknikudvalget Anne Bjergvang
  tlf. 50 43 51 50
 • Medlem af Erhvervs- og Teknikudvalget Henrik Brodersen
  tlf.  20 32 45 60
 • Medlem af Erhvervs- og Teknikudvalget Anders Koefoed
  tlf. 20 78 60 68

Pressemeddelelse den 1. februar 2021