Det lokale kulturliv får økonomisk støtte

Kultur- og Fritidsudvalget har uddelt midler til en række lokale kulturtiltag.

Midt i denne udfordrende tid er der gode nyheder til vores mange lokale kulturinstitutioner og kulturelle foreninger. Kultur- og Fritidsudvalget har netop uddelt midler fra udvalgets pulje til kulturelle aktiviteter, der støtter op om flere forskellige tilbud og initiativer. Det drejer sig om både små og store foreninger og aktiviteter, faktisk er der over 20 initiativer på kulturområdet, som har fået tilskud til enten aktiviteter eller driften.

Kunst i skoven og middelalder i Skælskør

- Vi håber, ligesom alle andre, at vi snart kan lægge coronaen bag os og igen få glæde af vores mange gode aktiviteter og events rundt omkring i kommunen. Vi har valgt at støtte et bredt udvalg af store og små kulturtiltag, så der skulle gerne være noget for alle at se frem til, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (A).

Der var enighed i Kultur- og Fritidsudvalget om at give støtte til bl.a. Korsør-Koncerterne, som har til formål at udbrede kendskabet til klassisk musik og er i gang med sin 25. sæson.

Der er også helt nye aktiviteter, fx Middelalderdage & Marked i Skælskør, som vil formidle historier om middelalderen gennem bl.a. arbejdende værksteder, hvor publikum skal kunne deltage aktivt.

Et andet spændende, nyt initiativ, som der er enighed om at støtte, er KKArt. Det er en kunstudstilling, som skal finde sted i samlingsstedet i skoven ved Rude. Det er et anderledes og nyt initiativ med kunstnere, som har interesse for naturen og inkluderer den i deres kunst.

Så der er afsat penge fra puljen til kulturinstitutioner såvel som årligt tilbagevendende begivenheder og helt nye initiativer. I denne omgang er der uddelt ca. 1,3 millioner kroner.

Husk at bruge kulturlivet

Vi er efterhånden vant til, at det er meste er lukket for tiden, og vi ikke kan komme ud til vores fritidsinteresser eller besøge kommunens teatre, museer, biografer osv. Men det er vigtigt ikke at glemme dem.

- Når Danmark åbner igen, må vi alle sammen huske at støtte op om vores lokale ildsjæle og kulturtilbud. Forhåbentlig kan tilskuddene være et lyspunkt under nedlukningen og være med til at sikre, at vi stadig har et variereret og inspirerende kulturliv at besøge, når det igen er muligt. Så har vi endnu mere at glæde os til, når landet åbner op igen, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Ebbe Ahlgren (V).

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen
    Tlf. 23 49 04 30
    Mail jorgan@slagelse.dk
  • Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren
    Tlf. 51 64 81 11
    Mail ebahl@slagelse.dk

Pressemeddelelse 28. januar 2021