Foreningslivet skal tænke kreativt under corona

Allerede nu står det klart, at mange af de aktiviteter, som kommunens foreningsliv normalt tager initiativ til, ikke kan gennemføres i år. Derfor opfordrer Kultur- og Fritidsudvalget nu foreningerne til at komme med forslag til corona-venlige aktiviteter.

Kommunens foreninger er nødt til indstille sig på, at coronaen gør det umuligt at gennemføre de normale aktiviteter, som foreningerne normalt søger tilskud til. Derfor opfordrer Kultur- og Fritidsudvalget nu foreningerne til at tænke kreativt og i helt nye baner. Det er der brug for, hvis foreningerne skal holde kontakten til medlemmer og frivillige under coronanedlukningen.

- Coronaen spænder ben for de mange aktiviteter, som foreningerne normalt står bag, og som vi normalt også giver tilskud til. Men der er brug for foreningerne og det fællesskab, som de tilbyder. Derfor vil vi gerne have dem til at tænke kreativt og lave aktiviteter, som kan foregå foran skærmen. Til gengæld vil vi fra udvalgets side se positivt på ansøgninger om tilskud til den slags aktiviteter, siger Britta Huntley (A), næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget.

Før jul afholdt udvalget et temamøde for foreningerne, for at give dem inspiration til, hvordan foreningerne kan benytte digitale platforme til at fastholde medlemmer og frivillige. Digitale konkurrencer, online træning og hjemmeopgaver var nogle af de forslag, der kom frem. Og udvalget håber, at foreningerne lader sig inspirerer og kommer med kreative forslag til, hvordan børn og unge kan holdes i gang.

- Lige nu sidder mange skoleelever derhjemme. De har ikke mulighed for at dyrke idræt, gå til spejder, spille teater eller være kreativ på billedskolen. Det er et godt tidspunkt at lave aktiviteter på eksempelvis sociale medier. Bare for at give dem en lille følelse af at være aktiv og en del af et fællesskab, mens det her står på. Det vil vi gerne være med til at støtte, siger Troels Brandt (B), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Britta Huntley
    Telefon 23 80 44 53
  • Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Troels Brandt
    Telefon 61 15 35 16

 Pressemeddelelse den 25. januar 2021