Mere idræt på vej i udsatte boligområder

Slagelse Kommune har netop forlænget aftalen med Danmarks Idrætsforbund omkring DIF Get2sport frem til 2023.

Slagelse Kommune arbejder med, at give så mange borgere som muligt en aktiv hverdag. I de udsatte boligområder er færre aktive i en forening. Derfor samarbejder Slagelse Kommune med DIF omkring indsatsen Get2sport, hvor børn og unge i udsatte boligområder introduceres for foreningslivet, så der kan skabes relationer til foreningerne, og flere børn og unge fra områderne kan blive del af et foreningsfællesskab. Slagelse Kommune har netop forlænget aftalen med Danmarks Idrætsforbund omkring DIF Get2sport frem til 2023.

For mange er det at være del af en fritidsforening ganske naturligt. Andre har brug for lidt mere introduktion til foreningslivet. DIF Get2Sport samarbejder med foreninger i Slagelse, Korsør og Skælskør, hvor fokus er at bygge bro mellem børn og unge i udsatte boligområder og foreningslivet.

Glæderne ved et aktivt fritidsliv

- Vi er glade for at fortsætte samarbejdet, for vi vil gerne have flere unge i udsatte boligområder ind i idrætsforeningerne, så de kan få glæderne ved et aktivt fritidsliv både sundhedsmæssigt og socialt. I indsatsen arbejdes der også for, at de unge selv bliver frivillige og for nogles vedkommende endda trænere og ledere, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen. (A)

Særligt i sommerferierne arrangerer Get2sport-foreningerne mange aktiviteter i boligområderne, da sommeren kan blive lang for de fleste. I sommeren 2020 arrangerede foreningerne 45 træningspas, hvor hele 528 børn og unge deltog. Det gav efterfølgende foreningerne en medlemsstigning på 9,8 %, så indsatsen virker.

Flere medlemmer og fastholde børnene

Også i DIF ser man frem til at fortsætte samarbejdet.

- DIF Get2sport glæder sig over at kunne fortsætte samarbejde med Slagelse Kommune. Det er allerede gennem dette samarbejdet lykkedes at styrke foreningslivet til at få flere medlemmer og fastholde børnene. Det glæder os i den grad, da DIF get2sport sammen med Slagelse Kommune har et særligt fokus på at få fat i flere børn fra boligområderne. Vi ser derfor frem til en genåbning af foreningsidrætten og et fortsat godt samarbejde med Slagelse Kommune, siger Lars Kruse fra DIF Get2Sport.    

Fakta om områderne og foreningerne

Siden 2012 har Slagelse Kommune samarbejdet med Danmarks Idrætsforbund omkring indsatsen DIF Get2Sport, som skal styrke og støtte foreninger i at lave aktiviteter for børn og unge i udsatte boligområder.

I Slagelse arbejder DIF Get2Sport omkring boligområdet Ringparken.

I Korsør arbejder DIF Get2sport omkring boligområdet Motalavej.

I Skælskør arbejder DIF Get2Sport omkring boligområderne Præstevangen og Parkvej.

De foreninger som er tilknyttet samarbejdet er Volleyklubben Vestsjælland, Slagelse Basket Klub, B73, Skælskør Boldklub & Idrætsforening, Korsør Amatør Bokseklub og FC Storebælt. Derudover er der nye samarbejdsforeninger undervejs.

Flere oplysninger

  • Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen
    Tlf. 23 49 04 30
    Mail jorgan@slagelse.dk 

  • Idrætskonsulent og Get2sportkoordinator Marlene Enersen Maagaard
    Tlf. 92 43 53 82
    Mail marlm@slagelse.dk

Pressemeddelelse 11. marts 2021