Opkald skal hjælpe ældre med at bestille vaccinetid

Slagelse Kommune er gået i gang med at kontakte 167 ældre borge-re, som endnu ikke har bestilt tid til det tredje stik. Pårørende opfordres også til at være opmærksomme.

167 ældre borgere kan i den nære fremtid regne med at få en opringning fra Slagelse Kommune. Opkaldene er til ældre borgere, som er blevet inviteret til at få det tredje vaccinationsstik, men som endnu ikke har bestilt tid. Derfor vil kommunen tilbyde hjælp med at bestille tid til vaccination og transport til og fra vaccinationsstedet.

- Ældre er en målgruppe, som vi ved har større risiko for at blive alvorligt syg, hvis de bliver smittet med Covid-19. For nogle borgere kan det være svært at overskue tidsbestilling og transport, så det vil vi gerne hjælpe dem med, hvis de ønsker at få tredje vaccinestik, siger Charlotte Kaaber, sundheds- og ældrechef.

Slagelse Kommune kontakter de ældre, som er hjemmeboende og normalt klarer sig selv. De har typisk begrænset kontakt med kommunens medarbejdere, og der er ikke anledninger til at spørge de ældre, om de har brug for hjælp til vaccination. Derfor opfordrer Charlotte Kaaber også til at de pårørende er opmærksomme, så de kan hjælpe eller sørge for hjælp fra Kommunen.

- Vi har normalt ikke nogen daglig kontakt med den her gruppe, så det er svært for os at vurdere, om det er fordi, de ikke ønsker at blive vaccineret eller fordi, de ikke ved hvordan. Derfor må man som pårørende gerne være opmærksom på, om ens nærmeste har brug for hjælp, så vi kan få vaccineret alle dem, som ønsker det, siger Charlotte Kaaber.

Både ældre og pårørende, som har brug for hjælp til at bestille vaccinationstid og transport, er velkommen til kontakte Slagelse Kommune på telefon 58 57 45 00. Telefonen er åben mandag til torsdag kl. 8.15 til 15 og fredag kl. 8.15 til 13.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Sundheds- og ældrechef Charlotte Kaaber
    Telefon 40 12 95 24

Pressemeddelelse den 12. november 2021