Børnetouren kommer til Slagelse

Alle børn og unge i alderen 3-15 år inviteres til at prøve kræfter med BørneTour, som er et begyndercykelløb klædt i de gule Tour de France-farver.

Tour de France kommer til Slagelse Kommune 2. juli 2022, men allerede den 18. september i år, tager vi i Slagelse forskud på festlighederne. Alle børn og unge i alderen 3-15 år inviteres til at prøve kræfter med BørneTour, som er et begyndercykelløb klædt i de gule Tour de France-farver. Alle kan være med, og der er start og mål på Nytorv i Slagelse. BørneTour arrangeres af den lokale cykelklub Slagelse Cykle Ring, Danmarks Cykle Union, Grand Départ Copenhagen Denmark, ASO og Slagelse Kommune.

BørneTour køres over hele landet og skal være med til at varme op til den danske Tour-start i 2022. 18. september 2021 fra kl. 14.00-16.45 lægger Slagelse asfalt til børnetouren, hvor alle deltagere modtager en medalje, når løbet er gennemført. Udover cykelløbet, som er delt ind i aldersgrupper, er der også mulighed for at afprøve Pumptrack på Nytorv. Pumptrack er en bane, hvor man ved hjælp af en pumpende bevægelse driver cyklen fremad i stedet for at trampe. Det er en perfekt bane, hvor man kan øve sin balance og lære sig nye færdigheder sammen med andre.

Inspirere flere drenge og piger til at cykle

I Slagelse Kommune ser man frem til at børnetouren kommer. 

- Vi glæder os meget til at give børn og unge en sjov og spændende cykeldag. Vi har mange gode og dygtige cykelryttere fra vores område, så måske en dag med cykelløb i begyndervenlige og sikre rammer kan inspirere endnu flere drenge og piger til at prøve kræfter med både cykelsport og mere cykling generelt, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A), som kommer og sætter børnetouren i gang.

Alle kan være med

- Børnetouren er en god mulighed for, at selv de helt yngste fra 3 år og opefter kan prøve at være med til et cykelløb. De yngste skal cykle mellem 0.6km-1,2 km, mens de ældste skal køre 5.4 km. Vi håber, rigtig mange vil prøve kræfter med cykelsporten og være med til en sjov dag, hvor det ikke handler om at cykle hurtigt eller komme først, men om at have det sjovt på sin cykel. Man kan cykle med uanset, hvilken cykel man har, siger formand for Slagelse Cykelring Mikael Jørgensen.

Der er 200 pladser. Alle får en guldmedalje og der vil være mulighed for at vinde fede Tour de France-præmier.

Alle Børn Cykler

Igen i år er Slagelse Kommune samarbejdskommune med Cyklistforbundet omkring den skolerettede kampagne ’Alle Børn Cykler’, som er landets største børnemotionskampagne. Hvor typisk over 100.000 skoleelever på klassebasis dyster om at cykle flest dage til skole og fritidsaktiviteter.

Kampagnen løber fra 6.-19.september og er dermed en god opvarmning til BørneTour.

Flere oplysninger

Pressemeddelelse 7. september 2021