Parkeringsvagter skal sikre parkeringspladser til de handlende

Fra 1. oktober starter parkeringsvagterne med at rundere i Slagelse Kommune. De skal sikre, at parkeringsreglerne bliver overholdt, så det bliver lettere at finde en parkeringsplads.

I dag kan det være svært at finde en parkeringsplads især i Slagelse midtby, fordi for mange ikke overholder de gældende parkeringsregler. Det skulle gerne blive bedre, når parkeringsvagter fra 1. oktober på daglig basis vil kontrollere at parkeringsreglerne bliver overholdt.

- I dag er der for mange, som ikke overholder tidsbegrænsningen, og dermed spærrer parkeringspladsen for andre bilister. Det betyder, at butikkerne i midtbyen går glip af handel, fordi kunderne ikke kan finde en parkeringsplads. Derfor har vi brug for, at bilisterne bliver bedre til at overholde reglerne, så man kan finde en parkeringsplads, hvis man skal ud og handle eller har ærinder i byen, siger Villum Christensen (I), formand for Erhvervs- og Teknikudvalget.

Manglen på ledige parkeringspladser giver også mere trafik i byen, fordi biler cirkler rundt for at finde en ledig plads, hvilket igen betyder dårligere trafiksikkerhed og mere forurening. Derfor er forventningen også, at parkeringsvagterne vil give mindre trafik og bedre trafiksikkerhed især i Slagelse midtby, men også i resten af kommunen, hvor parkeringsvagterne også vil kontrollere at parkeringsreglerne bliver overholdt. De nye parkeringsvagter er ansat i Parkeringskontrol Nord, som er en del af Aalborg Kommune, og som Slagelse Kommune har indgået en aftale med.

- Vi kommer ikke til at tjene penge på parkeringsafgifter. Kun at vi får finansieret udgiften til parkeringsvagterne. Formålet er, at få flere til at overholde parkeringsreglerne, så det bliver lettere at finde en parkeringsplads de steder, som er udfordret. Parkeringsvagterne er ikke ansat af en privat virksomhed, som skal tjene en masse penge på parkeringsbøder, siger Villum Christensen.

De nye parkeringsvagter har første arbejdsdag den 1.oktober. I de første 14 dage vil parkeringsvagterne ikke udskrive bøder, men blot efterlade en venlig påmindelse i bilruden om, at man skal huske at overholder reglerne til bilister som har glemt det.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Udvalgsformand Villum Christensen
    Telefon Tlf. 61 15 30 89

Pressemeddelelse den 27. september 2021