Kom og se Tour de France-trofæet i Korsør

19. januar modtager Slagelse Kommune det synlige bevis på, at Tour de France kommer til kommunen i 2022

19. januar modtager Slagelse Kommune det synlige bevis på, at Tour de France kommer til kommunen i 2022. Det officielle trofæ, som startstedet for årets Tour de France låner, kommer til Korsør, hvor det cykles gennem Korsør til Solens Plads med følgeskab af bl.a. lokale cykelryttere, Cykling uden alder og motionsløbere fra Korsør Atletik og Motion. Dagen efter cykles trofæet bl.a. af borgmesteren via den officielle tourrute, inden det overdrages til Kalundborg Kommune. 

Efter at have været en tur rundt blandt de jyske og fynske mål-, start- og gennemkørselskommuner er turen nu kommet til Sjælland, hvor Korsør bliver den første by, som trofæet kommer til. Kl. 13 den 19. januar overrækkes det officielle vandretrofæ til Slagelse Kommune på parkeringspladsen ved Sund og Bælts administrationsbygning i Korsør. Alle foreninger og borgere er velkomne til at overvære overleveringen og efterfølgende cykle eller løbe gennem byen med trofæet, som fragtes på en gul ladcykel.

Kom med til startskud på gul cykelfest

- Trofæet er det synlige bevis på, at det lykkedes at få en af verdens største idrætsbegivenheder til Danmark, og vi glæder os selvfølgelig særlig meget til, at det nu kommer forbi os. Vi håber, rigtig mange vil møde op og være med til startskuddet på en gul cykelfest, når trofæet køres igennem Korsør og slutter på Solens Plads. Dagen efter er alle også meget velkommen til at komme og vinke farvel, inden trofæet skal ud og køre på den officielle tourrute gennem vores kommune bl.a. med mig ved styret på vej til Kalundborg, som vi overdrager det til, siger borgmester Knud Vincents. (V)

På Solens Plads vil der være mulighed for at vinde en Tour de France heppepakke, tage en selfie med trofæet og opleve den festlige stemning på pladsen. Arrangementet er lavet i samarbejde med Korsør Erhvervsforening.

- Der bliver ægte gul tour-stemning, når trofæet kommer til Korsør. Det giver os alle en forsmag på, hvad vi har i vente til sommer, når tourfeltet for alvor kommer til byen til sommer og givet vil betyde, at vi får besøg af rigtig mange turister og besøgende, som gerne vil opleve verdens største cykelløb helt tæt på. Det giver os god mulighed for at vise, hvad Korsør har at byde på, og det ser vi frem til, siger Jacob Stryhn formand for Korsør Erhvervsforening, som afsluttende oplyser at projektgruppen bag aktiviteterne allerede er i fuld gang med planlægningen.

Program for 19. januar

Kl. 13.00   

Trofæet overleveres til Slagelse Kommune på Parkeringspladsen ved Sund og Bælts administrationsbygning Ved Halsskov Færgehavn, Storebæltsvej 70

Kl. 13.15

Trofæet køres fra færgehavnen til Teglværksparken

Kl. 13.30

Ankomst og besøg hos Teglværksparken.

Teglværksparken byder velkommen i deres udearealer, hvor der vil være gule indslag. Repræsentanter fra Cykling Uden Alder deltager og kører med herfra i 3 af deres rickshaws.

Kl. 13.50

Trofæet køres fra Teglværksparken til Korsør Bibliotek

Kl. 14.00

Ophold ved Korsør Bibliotek

Kl. 14.10

Trofæet køres fra biblioteket over Halsskovbroen ind mod Solens Plads

Kl. 14.15

Salutering med kanon fra Kanonjollen på Caspar Brands Plads udover havnen, når der cykels over Halsskovbroen

Kl. 14.20-17.00

Ankomst til Solen Plads.

Frem til kl. 17.00 kan man se trofæet og deltage i konkurrencen om en Tour de France-heppepakke. Der vil være tale v. borgmester Knud Vincents.

På pladsen vil der desuden være gratis kaffe v. Madam Bagger og festlig stemning.

Program for 20. januar

Kl. 8.45

 

Trofæet køres afsted fra Korsør Rådhus og ud på TDF-ruten af borgmester Knud Vincents med følge af lokale hjælperyttere.

Alle er velkomne til at komme og sende cyklen godt afsted.

Kl. 8.45-10.00

 

Trofæfæet cykles fra Korsør til Kalundborg Kommune via Tour de France ruten.

De sendes godt på vej af Dybkærgaards kajakker (i havet ved Kongsmark) og elever samt lærer fra Stillinge Skole.

Kl. 10.00

Overlevering af Trofæ og Ladcykel til Kalundborg Kommune ved Drøsselbjerg Kirke

 

Fakta om Grand Départ Trofæet

Trofæet er et vandretrofæ, der blev indført i forbindelse med den 100. udgave af Tour de France i 2013. Her var Korsika Grand Départ – altså startstedet for Tour de France. Næste gang er det som bekendt Danmark, som er startsted.

Det er første gang i tour-historien, at en Grand Départ går på tværs af et helt land. Trofæet skal på rundtur på tværs af Danmark, hvor det vil komme forbi alle fem mål- og startbyer.

Flere oplysninger

Pressemeddelelse 13. januar 2021