Stort fremmøde til borgermøder om energisparetips

Tilslutningen var stor, da der var fokus på både varmeregningen og fremtidens energikilder på tre borgermøder om energibesparelser. I Skælskør og Korsør var der fuldt hus med omkring 120 deltagere begge steder. Et nyt møde er planlagt til september.

Der var fokus på både varmeregningen og fremtidens energikilder, da Slagelse Kommune i samarbejde med Envafors A/S, SparEnergi og EnergiTjek Slagelse havde inviteret til tre borgermøder i Slagelse, Skælskør og Korsør. I Skælskør og Korsør deltog omkring 120 deltagere.

- Vi har været i kontakt med mange borgere, som bekymrer sig om deres energiforsyning og om de stigende priser. Selvom vi som kommune ikke kan ændre på prisstigningerne på energiområdet, kan vi være med til at sætte fokus på, hvad borgerne selv kan gøre for at mindske varme– og energiregningen, siger Ruth Trummer.

Udrulning af fjernvarme

Mange borgere var spændte på at høre Envafors A/S s aktuelle planer for udrulning af fjernvarme. Envafors A/S har især fokus på Korsør og Slagelse de kommende år, men Skælskør blev også nævnt som et potentielt område for udrulning af fjernvarme frem mod 2030. Envafors A/S fortalte om udfordringer med stigende priser og ressourcemangel på både materialer og mandskab. Mange borgere var optaget af, hvorvidt de fremover får mulighed for at blive tilsluttet fjernvarmen og mange af spørgsmålene var netop rettet mod dette.

- Krigen i Ukraine og de høje energipriser har ændret situationen på få måneder. Som kommune står vi desværre ikke med alle løsningerne, men vi håber at vi i løbet af de kommende måneder også bliver klogere på, hvor det kunne være fornuftigt med fælles varmeløsninger, og hvordan vi som kommune i samarbejde med vores forsyningsselskab kan vejlede folk i, hvad man sammen kan gøre, siger Ruth Trummer.

På baggrund af den store interesse er der allerede nu planlagt et nyt møde til september. Information om set kommende møde og tilmelding hertil vil blive meldt ud via Slagelse Kommunes hjemmeside.

På slagelse.dk/energirenovering kan man finde materialet fra de afholdte møder.

Flere oplysninger

For yderligere oplysninger kontakt:

  • Projektleder Ruth Trummer
    Telefon 23 26 91 22

Pressemeddelelse den 24. juni 2022