Svømmehaller får diplom for bæredygtig indsats

Svømmehallerne optages i Green Sport Facility og får diplom ved en ceremoni med brunch den 1. juni.

Green Sport Facility-ordningen belønner sportsanlæg, der tænker bæredygtigt og gør en ekstra indsats for at passe på miljøet og lokalområdet. Det er et miljømærke og en søster-ordning til Green Key, som findes på hoteller, og som om følger samme tankegang, principper og kontrolforanstaltninger. 

- I svømmehallerne i Slagelse Kommune har vi fokus på aktivt at beskytte miljøet og naturressourcerne. Det har vi arbejdet på i et stykke tid, for at få de bedste svømmehaller. Derfor er vi glade for at blive certificeret med Green Sport Facility, siger Ronnie Hjortslev Mindelund, leder af daglig drift og udvikling i Slagelse Svømmehaller. 

Ny miljøpolitik stiller krav til leverandører og materialer

- Bevidstheden om bæredygtighed og klimaforbedringer er noget, der i højere og højere grad optager os alle. Det gælder også vores mange foreninger og frivillige, som bruger vores idrætsfaciliteter. Vi er på den rette vej med den store indsats, som vores svømmehaller gør for at passe på miljøet, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, Troels Brandt (B).

Slagelse Kommunes svømmehaller har i 5 år arbejdet på at nedbringe energiforbruget og brugen af kemikalier. Det betyder en lang række forbedringer i svømmehallerne, som fx nye led-pærer, miljøvenlige rengøringsmidler og vandbesparende toiletter med svanemærket papir.

 Det hele er beskrevet i svømmehallernes miljøpolitik, som tager stilling til bæredygtighed og krav til materialer og leverandører, så man hele tiden sikrer de bedste bæredygtige løsninger. 

Samtidig sørger svømmehallerne også for, at brugerne, foreninger og samarbejdspartnere bidrager til at gøre svømmehallerne mere bæredygtige.

 Brugerne af svømmehallerne gør allerede en indsats ved at benytte et anlæg med Green Sport Facility. Men mange kan også hjælpe fx ved at smide affald i skraldespanden, bruge mindre vand ved bad og toiletbesøg eller drikke mere vand fra hanen og mindre kildevand.

Overrækkelse af diplomer og brunch

Diplomerne fra Green Sport Facility bliver overrakt ved en ceremoni, hvor repræsentanter fra Green Sport Facility vil overrække diplomer til repræsentanter fra svømmehallerne i Slagelse Kommune. 

Alle interesserede er velkomne. 

Datoen er den 1. juni 2022 kl. 10.00 i Cafeteriet i Korsør Svømmehal, hvor der også vil være brunch. 

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Ronni Hjortslev Mindelund
  Leder af daglig drift & udvikling
  Slagelse Svømmehaller
  22 46 66 21
  ronnb@slagelse.dk
 • Formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Brandt (B)
  telefon 61 15 35 16

Pressemeddelelse 19. maj 2022